Tiroli Álláskereső Blog


Ausztria – néhány friss információ a munkaerőpiacról

Ausztria – néhány friss információ a munkaerőpiacról

Gondolkodsz az ausztriai munkavállaláson?

Már voltál kint és visszatérnél egy szezonra?

Vagy egyelőre csak érdeklődsz és felméred a lehetőségeid?

Ebben a cikkben olvashatsz néhány információt az osztrák munkaerőpiac Európában elfoglalt helyéről.

Kezdjünk is bele!


Ausztriai ünnepnapok 2018-ban

Ausztriai ünnepnapok 2018-ban

A jóleső pihenést mindenki megérdemli

Bár a magyar munkavállalók a szabad álláshelyek és a magas fizetés reményében indulnak el Ausztriába, azért azt se tagadhatjuk, hogy néha jól esik egy-egy, a mindennapi rutin közé beiktatott pihenőnap.

Elvégre az ausztriai adventi vásárok se azért váltak olyan híressé, mert érdemes kihagyni őket!

Persze, hogyha a vendéglátásban helyezkedsz el, akkor nagy a valószínűsége, hogy az ünnepeket nem fogod tudni ugyanakkor megtartani, mint mások.

Ilyenkor ugyanis a több vendég miatt a szállodák általában nem tartanak szünnapot – ha mégis van rá lehetőség, akkor valószínűleg a saját szabadnapjaidból kell felhasználnod hozzá.

Ahhoz azonban, hogy megfelelően fel tudj készülni arra, hogy hogyan kell beosztani a szabadságaidat, és mikor lesz nagyobb szükség a segítségünkre, megéri átnézni, hogy milyen ünnep- és munkaszüneti napok lesznek 2018-ban Ausztriában.

Az ausztriai munkaszüneti napokkal már korábban is foglalkoztunk, és összefoglaltuk, hogy mire kell odafigyelni egy munkavállalás során, milyen törvényi szabályozások vannak és mit érdemes tudni az ünnepnapokról.

Ez a téma azonban újra és újra időszerűvé válik, és a legjobb, ha minden évben az aktuális naptárt magad előtt tartva tudsz gondolkozni.


Hochdeutsch vagy Mundart, hogy is van ez?

Külföldi munkavállalás nyelvtudás nélkül?

Külföldi munkavállalás nyelvtudás nélkül?

Számtalan alkalommal hangsúlyoztuk már, hogy a nyelvtudás elengedhetetlen ahhoz, hogy külföldön munkát tudj vállalni.

Ez így igaz, hiszen, ha nem beszélsz németül, – igen, németül, mivel Ausztriában szeretnél dolgozni – szinte lehetetlenné válik a külföldi munkavállalás.

Gondolj csak bele!

Ha nem beszéled a nyelvet, nem fogod érteni, hogy a munkáltató milyen utasításokat ad, nem tudod, mi van a szerződésben, amit alá kell írni, és ha esetleg valami baj történik, nem tudod hova és kihez fordulj, nem tudod elmagyarázni a problémádat sem.


Adó visszatérítés – szeretnél akár plusz egy havi bérrel gazdagabb lenni évente?

Adó visszatérítés – szeretnél akár plusz egy havi bérrel gazdagabb lenni évente?

Aki Ausztriában dolgozott már legalább egy szezont, biztosan hallott az adó visszatérítésről, viszont hogy pontosan mikor és miért lehet ezt igénybe venni, azt kevesen tudják!

Arról már nem is beszélve, hogy a bürokrácia útvesztőjében milyen könnyű eltévedni, pláne akkor, ha idegen nyelven kell, egy másik ország szabályai, törvényei szerint intézkednünk…

Következő cikkünkben egy kis áttekintést szeretnék adni nektek a hogyanokról és miértekről ebben a témakörben.

Továbbá szeretnék felajánlani egy nagyszerű lehetőséget Neked, amivel nem csak megkönnyítjük az ügyintézésedet, terhet veszünk le a válladról, de akár több száz euróval is gazdagabbá tehetünk évente!

Gondoltad például, hogy igényelhetsz vissza adót azért, mert Ausztriában dolgozol és a gyerkőcöd itthon a menzán étkezik az iskolában vagy az óvodában?

És azt tudtad, hogy ha nyelvet tanulsz, vagy bármilyen a munkádhoz kapcsolódó képezésen veszel részt, és a számlát elteszed, az szintén csökkentheti az adóalapodat?

Új szakértői partnereink beszámoltak olyan sikerekről, mely esetben 1250 €- s havi nettó bér esetén 1500 €- t sikerült az osztrák államtól visszaszerezniük ügyfelüknek egy évre!

Amennyiben neked is jól jönne plusz egy havi bér, olvass tovább!


Osztrák népviselet – hétköznapokban és a munkában

Osztrák népviselet – hétköznapokban és a munkában

Azon kívül, hogy mindenképp bővül a tudásod, ha ezt a cikket elolvasod, szeretném azt is, hogy már most megismerkedj az osztrák szokásokkal, tradíciókkal.

Az osztrák vendéglátóipart nézve nem újdonság, ha a pincérek, recepciósok, vagy bárki, aki találkozik a vendégekkel, osztrák népviseletbe van öltözve.

Nem csak a vendégek miatt veszik fel ezeket a ruhadarabokat, hanem az ország és annak hagyományai miatt is, így mutatva, hogy büszkék ezekre és tisztelik a szokásokat.

Ausztriában a mai napig nagy kultusza van a népviseletnek, az se szokatlan látvány, ha egy hétköznapi outfitként használják a Dirndl-t vagy a Lederhose-t.

Már-már az számít furcsának, ha egy tipikus osztrák vendéglőbe betérve, nincs olyan a személyzet között, aki ne viselne népi ruhadarabot.

Mivel a turizmusnak egy főága a vendéglátóipar, ezért nagy figyelmet fordítanak arra, hogy a kiszolgálás formája is megfelelő legyen.

És ehhez hozzátartozik az is, hogy a pincérek, szobalányok, recepciósok osztrák népviseletben találkoznak a vendégekkel, ezzel is idézve a hagyományokat.

Ez Ausztriában nagyjából akkora kuriózum a népviselet a vendéglátásban, mint nálunk a Gulyásleves.


A tökéletes munkaerő jellemzői – hogyan tartsd meg az állásod?

A tökéletes munkaerő jellemzői – hogyan tartsd meg az állásod?

Amikor el szeretnénk nyerni egy állást, legtöbben minden erőnkkel az álláskeresésre koncentrálunk.

Bújjuk az álláshirdetéseket, küldjük a jelentkezésünket, csinosítjuk az önéletrajzunk és bemutatkozó levelünket, izgulunk a telefonos és személyes interjúk után, és nyugtalanul várjuk a visszajelzést az ígért határidőig.

De ahogy a párkapcsolatban is szokták mondani, az állást sem csak megszerezni kell tudni, hanem meg is kell tartani!

Ehhez pedig be kell bizonyítanunk, hogy jó munkaerő vagyunk: alkalmasak a pozíció betöltésére, mi több, a legalkalmasabbak!

Ehhez nem árt tisztában lenned a pozícióhoz tartozó elvárásokkal, és a munkaadók ideális alkalmazottról alkotott általános képével.


Jó tudni: Ünnepnapok Ausztriában

Jó tudni: Ünnepnapok Ausztriában

Tudtad, hogy a legtöbb állami ünnepnapot és fizetett szabadságot többek közt Ausztriában élvezhetik a dolgozók?

A 13 ünnephez legalább 25 nap szabadság jár minden munkavállalónak.

Éppen ezért szokták Ausztriát a munkaszüneti nappá nyilvánított vallási ünnepek európai királyának nevezni.

Bizony…még egy jó érv ahhoz, hogy Te is nekivágj Ausztriának, ha még nem tetted!

Magyarországhoz hasonlítva, létezik náluk is nemzeti, de ettől függetlenül is túlsúlyban vannak a vallási ünnepek.

Több mint tízet is megtartanak, abból viszont pirosbetűs nemzeti ünnepük csak egy van, a függetlenség és az 1955-ös alkotmány kihirdetésének a napja, október 26.

Míg keletre inkább a történelmi események a jellemzőek, nyugaton gyakoribbak a vallási ünnepek.

Ausztria katolikus nemzet, ezért többnyire a kereszténységhez köthető ünneppel rendelkezik, viszont sok esetben lokális ünnepként tartják számon ezeket… azt szokás mondani, hogy a szövetségi államberendezkedés miatt.

Az osztrákok egyértelműen fontosnak tartják az ünnepeiket, tisztelik a vallásukat és az ehhez tartozó hagyományokat, ezért ezt az országba érkező külföldieknek is tiszteletben kell tartaniuk!


Történelem óra – Ausztria

Történelem óra – Ausztria

Bizonyára Te is szeretnél jó pontot szerezni a leendőbeli munkaadódnál vagy akár szimplán tájékozott lenni mielőtt kimész Ausztriába, akár dolgozni, akár üdülni.

Ezúttal nem csak munkavállalóknak szól ez a cikk…

Kirándulóknak, érdeklődőknek, tanulni vágyóknak.

Lépjünk vissza pár évet, mintha egy történelem órán vennél részt.

Ausztriának 9 tartománya van ugyebár. Burgenland (Felsőőrvidék), Kärnten (Karintia), Niederösterreich (Alsó-Ausztria), Oberösterreich (Felső-Ausztria), Salzburger Land (Salzburg), Steiermark (Stájerország), Tirol, Voralberg és Wien (Bécs).

Ezekre lebontva fogok most pár érdekességet, hasznos tudnivalót írni Neked, Ausztria tartományainak történelméről.


„Nem csak a húsz éveseké a világ!” – ausztriai munkavállalás 55 éves kor felett

„Nem csak a húsz éveseké a világ!” – ausztriai munkavállalás 55 éves kor felett

 

A vendéglátóipar jó fizikumot, nagy teherbírást és kitartást igényel, legyen szó mosogató, konyhai kisegítő, szobalány, szakács vagy felszolgáló pozícióról.

Ha valaki Ausztriában szeretne benne dolgozni, akkor még németül is tudnia kell legalább alap szinten.

Ennyi feltétel mellett hátrányt okoz, ha egy jelentkező 55 év feletti?

Van esély ilyen korban elhelyezkedni, esetleg feljebb lépni a ranglétrán?

Éri-e megkülönböztetés a hatvan év körüli magyar munkavállalókat Ausztriában?

Öt 55-65 év közötti pályázónk mesélt sokszínű tapasztalatáról.


Kávézás kultúrája – Célkeresztben: Bécs

Kávézás kultúrája – Célkeresztben: Bécs

 

Bécsben, több mint 1100 különféle kávézó van, közel 1000 eszpresszó bár, és több mint 200 kávézó-cukrászda.

A bécsi kávéházi hagyomány egy olyan tipikus gasztronómiai, bécsi intézmény, amely most is fontos részét képezi a bécsi kultúrának.

A bécsi kávéházi kultúra 2011 óta tartozik az UNESCO szellemi kulturális örökségéhez.

A bécsi kávéházak különböznek a többitől, mert a vendég, aki csak egy kávét rendelt, órákon át az asztalnál ülve és az újságokat olvasgatva maradhat.

Ez az a hely, ahol találkozik az ember a barátokkal és ismerősökkel, és így az üzleti találkozók, vagy természetesen randevúk megfelelő helye is lehet.

A 19. század végén és a 20. század elején a főbb irodalmi személyek az ország különböző kávéházait használták nem csak eszmecserére, hanem közvetlenül az írásra is, ez az úgynevezett „Kávéházi irodalom”.


Ausztriai munkavállalás háziállattal, sikeres pályázóink tapasztalata alapján

Ausztriai munkavállalás háziállattal, sikeres pályázóink tapasztalata alapján

 

Az ausztriai munkavállalást fontolgatókban gyakran felmerül a kérdés, vajon ha már hónapokig távol kell lenniük a családjuktól, barátaiktól, megszokott környezetüktől, legalább kedvenc kiscicájuk vagy kiskutyájuk elkísérheti-e őket külföldi távollétükre.

Európa egyre nyitottabbá válik a kisállatokra, lépten-nyomon táskában ücsörgő kiskutyákba, vagy extrémebb esetben pórázon sétáltatott kaméleonokba botlunk, de mi a helyzet az osztrák szállodákkal?

Konkrét példákon keresztül mutatjuk be most, hogy pályázóink milyen tapasztalatokat gyűjtöttek, hogy hogyan viszonyul az osztrák vendéglátás a dolgozók háziállataihoz és milyen hasznos tippekkel szolgálhatunk, hogy biztosan ne kelljen itthon hagynod kedvencedet!


Osztrák idegenforgalom kisokos – a munkavállaláshoz fontos tudnivalók az ausztriai vendéglátóiparról

Osztrák idegenforgalom kisokos – a munkavállaláshoz fontos tudnivalók az ausztriai vendéglátóiparról

 

Azt hiszem, nem árulunk el nagy titkot, ha azt írjuk, hogy a külföldön dolgozó magyarok több mint fele a vendéglátásban keresi meg a kenyerét.

Ausztria mind a téli, mind a nyári idegenforgalomnak sokat tud nyújtani: termálfürdők, golfpályák, téli sport helyek, tavak és hegyek a sportért lelkesedők és a kikapcsolódást keresők céljai.

Ehhez viszont a vendéglátó egységeknek olyan személyzettel kell rendelkezniük, akik mind a plusz szolgáltatásokat, mind az alapvető ellátást biztosítani tudja vendégei számára.


A tökéletes álláskereső 8 ismérve – belőled melyik hiányzik a sikerhez?

A tökéletes álláskereső 8 ismérve – belőled melyik hiányzik a sikerhez?

 

Mindig, mikor van pár szabad órád, elküldöd az önéletrajzod meghirdetett pozíciókra, de semmi válasz.

Utána olvastál, hogy mire kell figyelni a jelentkezéskor, próbálsz kitűnni a tömegből, de nem sikerül.

Csökken a lelkesedésed, kezded feladni és lassan lemondasz az álmodról, hogy Ausztriában fogsz dolgozni.

Ha csak egy kicsit is igaz rád valamelyik állítás, olvasd el az összefoglalómat, és a végére tudni fogod, mit és hogyan kell tenned ahhoz, hogy téged válasszanak az osztrák munkaadók!

De mielőtt belevágnánk, engedd meg, hogy bemutatkozzak, hogy ne gondolhasd azt, tapasztalat nélkül csak a levegőbe beszélek.


[AKTUÁLIS] Ez várható a 2016-os nyári szezonban, Ausztriában

[AKTUÁLIS] Ez várható a 2016-os nyári szezonban, Ausztriában

 

A migránsok érkezése után, Werner Faymann osztrák kancellár februári kijelentése keltett hatalmas pánikot, mely szerint korlátoznák a kelet-európai munkaerő Ausztriába való beáramlását.

A téli szezon véget ért a korai, márciusi húsvéttal, a szezonmunkások már szálingóznak haza jól megérdemelt pihenőjükre, és ezzel egy időben a munkáltatók keresik az új alkalmazottakat a megüresedett, vagy újonnan felmerült vendéglátóipari pozíciókra.

De érdemes a továbbiakban is Ausztriában gondolkodni?

Megváltozik a több 10.000 kint dolgozó magyar helyzete?

Mi a helyzet a migránsokkal?

Mikor is van a nyári szezon?

Szükség van Ausztriában még munkaerőre?

Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre próbálunk kielégítő választ nyújtani az alábbiakban, hogy eloszlassuk a kétségeket és felkészülten érhesd el a célod: egy jól fizető ausztriai állást!


[TESZT] Neked sikerülne a német nyelvű interjú ezzel a 10 kérdéssel?

[TESZT] Neked sikerülne a német nyelvű interjú ezzel a 10 kérdéssel?

 

Aki szorgalmasan olvassa a folyamatosan frissülő blogunkat, tudja, hogy a német nyelv ismerete az egyik előfeltétele a sikeres Ausztriai munkavállalásnak.

Előző cikkünkben Ivett kolléganőm az 5 legsikeresebb nyelvtanulási tippjét osztotta meg veled, én pedig most abban segítek neked, hogy ezt helyesen kihasználd a munkakeresésed során.

Naponta számos interjút csinálok álláskeresőkkel, akiknek ugyanaz a célja, mint Neked.

Viszont ezek közül több-kevesebb sikertelen, a német nyelv nem megfelelő használata miatt.

Mit értek ez alatt?


33 tipp, hogy gondtalan legyen az ausztriai munkavállalásod

33 tipp, hogy gondtalan legyen az ausztriai munkavállalásod

 

Szeretnél Ausztriában dolgozni?

Szeretnél sokat keresni?

Tudsz németül?

Ha minden kérdésre igen a válaszod, akkor jó hírem van: lehetőségek tárháza hever a lábad előtt!


Mik azok, amiknek a szerződésben „nem kell” szerepelniük

Mik azok, amiknek a szerződésben „nem kell” szerepelniük

 

Lépjünk túl azon, hogy a szerződés a kezedben van, tudod, mennyit fogsz keresni és azt is tudod, hogy biztosan lesz szállásod és ellátásod.

Ám ezen felül több olyan dolog van, amire mindenképp érdemes rákérdezned, mert egy kollektívszerződésben nem feltétlen kell szerepelnie.


Neked jár az akár 1000 Euro fölötti nyugdíj Ausztriában?

Neked jár az akár 1000 Euro fölötti nyugdíj Ausztriában?

 

Hogyan képzeled el az idős korodat?

Gondolkodtál már ezen?

Mindenki előtt ott van a kép, ahogyan tisztességben megöregedve, gondtalan boldogsággal viszi unokáit az állatkertbe vagy a játszótérre.

Egy keményen végigdolgozott élet munkájának gyümölcse ez, elégtétel, magasztos cél, amiért az ember azt érzi, megérte a sok, családunktól elvett idő, munkára fordított nap, óra, évtized.

És most képzeld magad elé, hogy 70 éves korodban felkelsz reggel 6 órakor, megiszod a kávédat, már elfáradt, nehéz lábaidra felhúzod a cipőt, és elindulsz dolgozni.

Igen, dolgozni, jól olvasod!

Tudtad, hogy a Nyugdíjbiztosítási alap jelentése szerint, a magyar nyugdíjrendszer 2040-ig képes fennállni?


Ausztria 10 legszebb kirándulóhelye

Ausztria 10 legszebb kirándulóhelye

 

Magyar munkaerő Ausztriában

Statisztikák szerint körülbelül 233.000 kelet-európai munkavállaló dolgozik Ausztriában.

Ausztria síterületein egyre több magyar szót hallhatunk, gyakran találkozhatunk magyarul beszélő dolgozókkal.

A kelet-európai vendégmunkások, köztük a magyarok száma 2010 óta megduplázódott.

2013 óta a magyarok teszik ki a vendégmunkások többségét.

Tavaly mintegy 71.000 magyar anyanyelvű munkavállaló dolgozott Ausztriában.


5+1 lépés, ami segít a német nyelv tanulásában

5+1 lépés, ami segít a német nyelv tanulásában

 

Olvass tovább, és meglátod, hogy igazam van!

Létezik olyan, hogy egy nyelv nehéz?

Ki és hogyan dönti el, hogy mi a nehéz?

Mindenkinek más és más a könnyű, a nehéz, a jó, a rossz.

Ki dönti ezt el?

Sokan fordulnak hozzánk azzal a kéréssel, hogy segítsünk nekik munkát találni Ausztriában, viszont a nyelvet nem, vagy nem eléggé beszélik.

Amikor pedig sajnos közölnünk kell, hogy alapszintű kommunikációs német nyelvtudás nélkül ez nem megy, akkor nagy a sértődés, illetve az elkeseredettség.

De nézzük a dolgokat racionálisan.


6 Tiroli siker sztori – a tiéd mikor kezdődik el?

6 Tiroli siker sztori – a tiéd mikor kezdődik el?

 

Hat olyan pályázónkat kérdeztük meg tapasztalataikról, akiknek több évvel ezelőtt segítettünk, és akik azóta számos előnyét és árnyoldalát tapasztalták meg a vendéglátós szezonmunkáknak.

Más pozícióban dolgoztak, és más életúton járnak, de egy valami közös bennük: mi adtuk meg a kezdő lökést ahhoz, hogy megvalósítsák álmaikat!

Immáron nyolc éve foglalkozunk pályáztatással és ez idő alatt közel 1000 álláskeresőnek segítettünk az ausztriai munkavállalásban.

Pályázóinkkal a munkába állásukat követően is tartjuk a kapcsolatot, hiszen a friss, egyéni esetekből lehet a legtöbbet tanulni, és az új jelentkezők sok féle kérdést tesznek fel nekünk, mielőtt belevágnának…

Olvasd el a történeteiket, hogy képbe kerülj és fogadd meg a legfontosabb tanácsaikat, amiket összegyűjtöttünk neked!


BOTRÁNY: Ausztriában a próbaidő alatt rúgják ki a magyarokat

BOTRÁNY: Ausztriában a próbaidő alatt rúgják ki a magyarokat

 

Mi van akkor, ha az ember fia egyik napról a másikra a hóra kerül?

Volt munka, nincs munka?

Annyi a jól fizető ausztriai állásnak…

Nem könnyű kérdés, az biztos.

Nem egyedi eset, hogy megtörténik a baj.

Hiába végzed jól a munkád. Van, hogy nem rajtad múlik.

Visszajön a régi kolléga, akinek a helyére vettek fel, vagy a főnököd egy igen kedves ismerőse pályázik a helyedre, de az is lehet, hogy csak taktikázik a munkáltató.

Az ilyet kiszűrni sajnos nagyon nehéz, jó emberismeret és több éves tapasztalat szükséges.

És így is van, hogy belesétálsz…


2015 legromantikusabb Adventi vásárjai Ausztriában

 

November végén nem csak az alpesi hotelek, de az Adventi vásárok is megnyitnak.

Elkezdődik a Karácsonyi készülődés; mindenhol fahéj, forralt bor és puncs illata terjeng.

Nem csak Te, de az utcák is romantikus állapotba kerülnek.

A korai sötétedés már nem is esik olyan rosszul, mert tudod, az ünnepi fények meghitté varázsolják a hideg tereket.

Ausztria híres az Adventi vásárjairól, szinte minden nagyobb településen kisebb-nagyobb forgatag hömpölyög a csillogóbbnál csillogóbb kirakodóvásárok standjai előtt.

Ha már kint dolgozol Ausztriában, akkor a szabadnapjaidat érdemes úgy tervezned, hogy jusson idő legalább egy ilyen vásáros programra. Ha másért nem is, de a remek hangulatért megéri.

Ha pedig még csak fontolgatod a munkavállalást, kihagyhatatlan lehetőség, hiszen nem csak a nyelvet gyakorolhatod, de ismerkedhetsz a kultúrával, ízekkel, szagokkal is.

De hova érdemes mindenképpen elnézned?

Tartományonként összeszedtük Ausztria legromantikusabb Adventi vásárjait, amiket ne hagyj ki 2015-ben!


Mi az, ami miatt nem sikerül az ausztriai munka?

Mi az, ami miatt nem sikerül az ausztriai munka?

 

Egyszer egy fiatal nő kijelentette, ő lesz a következő Oprah Winfrey, mire Oprah odafordult: „Ezt felejtsd el!”

Majd elmagyarázta, hogy minden embernek meg kell találnia a saját útját, és azt kell követnie.

Hozzátette, hogy a sikeres emberek mindig tudják, mi életük legfőbb célja, és mindig ez lebeg a szemük előtt.


Ausztria rá van utalva a magyar munkavállalókra

Ausztria rá van utalva a magyar munkavállalókra

 

Ausztriában némiképp fellélegeztek a szállodaüzemeltetők, hiszen a tél beköszöntött, megmentve ezáltal az idei téli szezont.

A naivok jogosan feltételezhetik, hogy így már semmi sem állhat a síparadicsomok útjába és zavartalanul megkezdődhet a 2015/2016-os szezon…

Csupán egy probléma van…


Ausztria legjobb éttermei

Hogy mi alapján kerülhet fel egy étterem a leg-ek listájára, azt sok minden befolyásolhatja.

Ausztria legjobb éttermei

 

Egyértelműen döntő szerepet játszik, maga az étel és italkínálat - hogy milyen maga a séf és az ételekhez kapcsolódó háttértörténet.

Ha ez a két dolog összhangban van, már megalapozott a siker!

A második legfontosabb értékelési szempont általában maga a kiszolgálás szokott lenni: hogyan is kapod meg azt az ínycsiklandozó marhasültet – mosolyogva és a megfelelő oldalról bekínálva vagy hányavetin negyven perces kiéheztetés után.

Nem mindegy!


NEKED is jár az osztrák családipótlék!

Családipótlék

 

Azok a magyar családok, ahol akár csak az egyik szülő kint bejelentett munkavállaló, jogosultak az osztrák gyermektámogatási rendszert igénybe venni, és ebben az esetben a két állam juttatásaink különbségeit az osztrák állam átvállalja.

Ha Te Ausztriában legálisan dolgozol, akkor a párod és gyermeke(i)d ugyanúgy jogosultak vagytok ugyanazon ellátásra, mint az osztrákok.


Te tudod már mindezt, a jövendőbeli munkaadóidról?

Ausztriai munkaadó

 

Tessék, puszi, prézli, kukorica.

Mi a közös ezekben a szavakban és főleg, hogyan köthetőek az osztrákokhoz?

Olvass tovább és megkapod a választ!

Több sztereotípia is kering az osztrákokról, hogy hűvös, nem túl kedves nép, de olyat is hallani, hogy nagyon kedvesek, korrektek és segítőkészek.

Mi akkor most az igazság?

Rántsuk le a leplet most, és nézzük, mit kell biztosan tudnod, ha osztrák munkaadónál fogsz dolgozni.


Szabadnap

Ausztriai fényképezés

 

Mi az, amit még a kiutazástól és munkába állástól is jobban vársz? Persze, hogy a szabadnap! Már talán azután elkezded tervezgetni, hogy beilleszkedtél és megszoktad az új környezetet.  Várod már, hogy kicsit pihenj? Kipihend az elmúlt hetek fáradalmait?

Ezzel mindenki így van, érthető, hogy alig várod, hogy lazíthass annyi ledolgozott munkaóra után.  A matekos részéről, és mindenről, amit tudnod kell a szabadságról már leírtuk Neked egy másik cikkünkben, itt tudod elolvasni.

Most arról szeretnénk néhány szót szólni, hogy hogyan tudod hasznosan és jól eltölteni a szabadságodat. Mert persze fontos az is, hogy sokáig aludj, és ne csinálj semmit, de az aktív pihenés nem elhanyagolandó.

Gyűjts minél több élményt, járd be a környéket, fedezz fel minden kis zugot! Az a jó, ha minél költséghatékonyabban tervezed meg a szabadnapokat is, mert akkor szórakozol is, de a félretett pénzed sem fogyatkozik meg. Ezért inkább használj tömegközlekedést, sétálj, túrázz!


Miért nem ciki kisegítő munkát végezni?!

Kisegítő munka

 

El sem tudom képzelni, mikor jutottunk el odáig, hogy a saját kezünkkel alkotott munka, már nem akkora érték, csak és kizárólag a szellemi munkát nézik valamibe.

Sajnos Magyarországon még mindig az a felfogás, hogy, ha valaki kisegítő munkát végez, az ciki.

Nekem az a személyes véleményem, hogy ez igen szűklátókörűségre utal.

Nem feltétlen az intelligencia – lexikális tudást mutatja meg, hogy éppen milyen munkát talál valaki, vagy hol tud elhelyezkedni, tekintve a jelen gazdasági helyzetet.

Amíg a főiskolák, egyetemek ontják magukból a friss diplomásokat, akik persze szintén nehezen helyezkednek el, addig eltűnnek azok a szakmák, amikre egyre nagyobb szükség van, hiszen hiány van belőlük.

A jó szakácsok, cukrászok, pincérek, ácsok, asztalosok és sorolhatnám még.

Miért van az, hogy Magyarországon különbséget teszünk munka és munka között?

Előítéletes kijelentésnek érzem, hogy a kisegítő munka alantas.

Otthon szoktál főzni?

Megpucolod a zöldséget, előkészíted a hozzávalókat?

Utána elmosogatsz?

Rendbe teszed a konyhádat?


„… elindultam egy hátizsákkal és 5 egész német mondattal Ausztriába!”

Elindultam Ausztriába

 

Rengetegen kérdezik tőlünk, hogy ahhoz, hogy valaki kimenjen mosogatni, vagy takarítani, miért kell német nyelvtudás mondván: „a szomszéd nő is kint dolgozik, és nem beszéli a nyelvet.”

Nos, abban biztos vagyok, hogy nem ez a hölgy a szomszédjuk, akitől most egy történetet szeretnék megosztani Veled, mert ha ő lenne, biztosan nem így vélekednének.

Igenis fontos a német nyelvtudás ahhoz, hogy megértesd magad, a körülötted élőkkel és főleg a munkaadóddal, hiszen mi van akkor, ha ez nem történik meg?

Szerinted mennyi ideig tart neki, kihasználni Téged?

Persze ez nem szép dolog, - miért kell ilyet csinálni olyannal, aki nem beszéli az adott nyelvet -, de ettől függetlenül, hogy senkiről nem feltételezünk rosszat, ne legyünk naivak.

Ilyen sajnos megtörténik.

Biztos te is hallottál már olyanról, hogy nem fizettek ki valakit a próbamunka végén, vagy a ledolgozott túlórapénzt nem kapta meg, vagy csak szimplán kevesebb bért kapott a megbeszéltnél.

Mit tud tenni valaki, aki nem beszél németül egy osztrák munkaadóval szemben?


Éves állás akár egy karnyújtásnyira!

Éves állás akár egy karnyújtásnyira!

 

Szeretnék most pár nagyon pozitív példát leírni Neked.

Olyan pályázók eseteit, amikről lehet nem is tudsz.

Szerencsére, több pályázónk is van, aki visszatér hozzánk, többször kéri a segítségünket.

Természetesen mi ilyenkor ezer örömmel segítünk.

Illetve elég sokszor halljuk, hogy éves állásban gondolkozik valaki, mi a megoldás erre?

Hogyan tudunk segíteni?

Miért tér vissza valaki és milyen előnyökkel jár, ha valaki „visszatérő”?

Biztosan Benned is sok kérdés felmerül, mikor a külföldi munkavállalásra gondolsz, ezért szeretném, hogy minél tisztább képet kapj a kinti lehetőségekről.


Töltsétek együtt a szabadnapokat! – Tippek (nem csak) pároknak

Töltsétek együtt a szabadnapokat! – Tippek (nem csak) pároknak

 

Szerencsére sok jelentkezőnk van, akik párban szeretnének kimenni, mert a mondás igaz, „párosan szép az élet”.

Ez így első elgondolásra jól is hangzik, sőt az is.

A párok szemszögéből.

De néha muszáj a munkaadó szemével is látnunk a dolgokat.

Megéri-e neki párokat alkalmazni?

Illetve mi van akkor, ha a párok nem is „párok”, hanem barátok, családtagok?

Akkor is működik a dolog?


841 sikeres pályázat – Most rajtad a sor!

841 sikeres pályázat

 

Cégünk 2007 óta foglalkozik nap, mint nap azzal, hogy azoknak az Álláskeresőknek segít, akik külföldön, egészen pontosan Ausztria vagy Dél-Tirol területén szeretnék megcsinálni a szerencséjüket.

Bizony 7 év alatt már sok mindent tapasztaltunk.

Sokat tanultunk álláskeresőinktől és álláskeresőinkről.

Így minden nappal egyre több tapasztalattal segítünk azoknak, akik elhatározták: „Most kimegyek külföldre dolgozni!”

2008-tól ez idáig 248.371 fő keresett meg minket, hogy szeretne Ausztriában dolgozni.

Sajnos alacsony számban tudtak németül annyira, hogy beültethessük Tiroli gyorskatapultunkba és szemvillanás alatt kapcsolatba léptethessük az osztrák szállodatulajdonosokkal.

Így 841 embernek sikeresen hozzájárultunk az elhelyezkedéséhez!

Reméljük, Te leszel a 842-ik!


Ausztria legszebb szállodái 2015-ben

Ausztriában közel 10.000 szálláshely várja az évről-évre egyre nagyobb tömegben érkező vendégeket.

A hotelek többsége a téli szezonban bonyolítja le éves vendégforgalma legnagyobb részét, természetesen Ausztria ennek kedvező alpesi időjárására való tekintettel.

Ausztria legszebb szállodái 2015-ben

 

A verseny nem csak a munkaerőpiacon jelent meg, de a hotelek rivalizálásban is: nem mindegy ki mekkora szeletet kap abból a bizonyos tortából.


Ki ne akarna a 2015-ös téli szezonban is 1.500.000 forintot keresni Ausztriában?

Hamarosan startol a síszezon, a szállodák, hegyi panziók üzemeltetői pedig már most gőzerővel keresik az új munkatársakat.

Csak Ausztriában egészen pontosan 10.286 állást hirdettek meg a vendéglátásban tevékenykedő osztrák sógorok.

Milyen szakemberek a legkapósabbak és mennyi pénzt kínálnak a munkaadók?

Már javában zajlik a munkaerő-toborzás a téli síszezonra az alpesi országokban.

Ausztriára különböző tartományaira szűrve közel 10.000 szezonális vendéglátóipari munkalehetőséget találunk (2015.10.06. napon).

Szabad állások száma Ausztriában a 2015-ös téli szezonra

 

Ezek legtöbbje hegyi hotelekbe, panziókba szól, ahová felszolgálót, szakácsot, takarítót, szobaasszonyt, recepcióst keresnek a munkaadók.

Nagy a kereslet a kisegítő személyzetre az éttermek konyháiba: fekete és fehér mosogatás, valamint konyhai kisegítés, ami a legjobban megy.

Ezekhez a munkakörökhöz különösebb tapasztalat vagy iskolai végzettség sem szükséges, egyedül szorgalmas munka és jó hozzáállás.


Bemutatkozó levél készítési szabályzat 2016-ban, ausztriai munkavállalóknak - így győzd meg a munkaadót, hogy garantáltan Te kapd az állás!

Bemutatkozó levél

 

Következzen az ön-menedzselés: Megmutatom, mit kell tenned ahhoz, hogy biztos ausztriai munkát kapj.

Biztos Benned is felmerült már sok kérdés a bemutatkozó levéllel/motivációs levéllel kapcsolatban:

Hogyan kezdjem?

Milyen adatokat akar látni a munkaadó?

Milyen mintát használjak?

Mennyire legyen személyes?

Milyen hosszúnak kell lennie?

És még sok más kérdés.

Hidd el, ezeket a kérdéseket mindenki felteszi magában, mielőtt neki kezd egy ilyennek.

Persze nehéz pár mondatban belefoglalni a személyiséged, nem is ez a cél.

A cél az, hogy egy olyan kezdeti képet alakíts ki magadról, ami elég, hogy felhívjanak telefonon és megkapd a munkát.

Személyesen pedig, naná, hogy lenyűgözöl mindenkit, könnyen beilleszkedsz majd.

Tehát a titok: ...


Magas fizetések és kemény követelmények várnak Ausztriában

Jó, ha elengeded azt az elnagyolt állítást, miszerint „Ausztriában még a kerítés is kolbászból van”.

Ez sajnos már a mondás megalkotásakor sem állta meg a helyét, nem hogy az elmúlt időkben.

Tény, hogy Ausztriában akár 5x annyi pénzt is kereshetsz, mint itthon, de azt sem szabad elfelejteni, hogy ezért keményen meg kell dolgozni.

Nyilván nem azért fizetnek az osztrák munkáltatók, hogy gyönyörködj az alpesi tájban…

Magas fizetések és kemény követelmények várnak Ausztriában

 

A 2015-ös téli szezonmunka is fantasztikus lesz Ausztriában!

A 2015-ös téli szezonmunka is fantasztikus lesz Ausztriában!

 

Az egyik osztrák időjárás előrejelző honlapon, szeptember közepén már arról lehet olvasni, hogy masszív hidegfront érte el Ausztriát.

A legtöbb tartományban esik és 10 fok körüli az átlaghőmérséklet.

A vendéglátósok és szezonális munkavállalók nagy örömére pedig 1100 méter felett elkezdett havazni is.

Az előrejelzések szerint a hűvös idő tartós marad és a tél fokozatosan beköszönt.


Ausztria fellélegezhet: migránshelyzet az alpesi országban

Ausztria fellélegezhet: migránshelyzet az alpesi országban

 

Miért nem tart Ausztria a migránsoktól?

  1. A menekültek nagy többsége átutazóban van: Németország, Svédország és Finnország az úti cél.
  2. Európa lakossága öregedik, fogy a munkaképes fiatalok száma a nyugdíjasok részarányával szemben. A menekülthullámmal ez a folyamat megelőzhető.
  3. Az emberi erőforrásokkal küszködő munkák (mezőgazdasági betakarítási munkák) betöltésre kerülnek, így több lesz az adófizető polgár.

Önéletrajz-készítési szabályzat 2016-ban ausztriai munkavállalóknak

Önéletrajz

 

"Nincs második esély az első benyomás kialakítására"- Ez az idézet abszolút az önéletrajz témaköréhez passzol.

Íme, néhány ötletet, szabályt összeszedtem Neked, amit fontos betartani ahhoz, hogy garantáltan megnyerd magadnak a vágyott állást.

Ahhoz, hogy biztos munkát kapj Ausztriában, az első lépés, hogy készítesz Magadnak egy jó, sőt lenyűgöző önéletrajzot.

Hiszen le kell nyűgöznöd azt, aki éppen az önéletrajzod olvassa, hogy az akár 400 ember közül pontosan NEKED adja a munkát. Valóban jól olvasod, sokszor előfordul, hogy egy-egy pozícióra több százan jelentkeznek, ezért ragadj kesztyűt és üsd ki „ellenfeleid” a ringből!

Ezzel a cikkel szeretnél segíteni Neked, hogy választ kapj a kérdéseidre és a tisztázatlan pontokra.


Így legyél gazdagabb naponta 20.000 forinttal!

Így legyél gazdagabb napont 20000 forinttal!

 

Igaz, hogy még a nyári szezonnak sincs vége, de már most elkezdhetünk készülni a téli szezonra, akár csak fejben is.

Sokszor és sokakban felmerül a kérdés, hogy szeretne külföldön dolgozni, de nem is tudja, hogy pontosan mennyit tud keresni kint.

Jó-jó persze, többet, mint itthon, na de mennyivel?

Milyen juttatások járnak?

Túlórát fizetik majd, vagy mennyit fizetnek egyáltalán túlórára?


Hogyan legyen a szezonális munka a Te életed része is?

Hogyan legyen a szezonális munka a te életed része is?

 

Munka Ausztriában vagy Dél-Tirol területén? Ez nagyon jól hangzik, de az van, hogy…

- Közalkalmazott vagyok, csak nyáron tudok kimenni dolgozni…

- A Balatonnál van egy kis kifőzdém, ami egész nyáron üzemel, így csak télen tudnék külföldön munkát vállalni…

- Most érettségiztem, de nem vettek fel arra a szakra, amelyikre jelentkeztem, de pénzt szeretnék keresni…

- Most diplomáztam, nehéz állást találni, kéne egy kis kezdőtőke…

- Van munkahelyem, de szeretnék váltani… kapok pár hónap fizetés nélküli szabadságot, de nem tudom nekem való-e ez a munka…

Magadra ismertél bármelyikben?


Minden nappal 15.000 forinttól esel el!

15000 Ft

 

A 2015-ös nyári szezon ugyan már hónapokkal ezelőtt, májusban elkezdődött, de hatalmas tévedés lenne azt hinned, hogy már le is csengett!

A meleg ugyan elviselhetetlen, de a tudat, hogy az elmúlt 3 hétben pontosan 2.996 szabad állást hirdettek meg Ausztriában, csak a vendéglátás területén, talán még elviselhetetlenebb.

Hogy folyamatos a munkavállalás, mi sem bizonyítja jobban, hogy ebből a közel 3.000 helyből már a felére találtak is munkaerőt: a héten 1.314 alpesi hotelbe illetve étterembe keresnek lelkes és dolgozni akaró személyzetet.

Ez még mindig rengeteg…


Mi az a 330 000 Ft extra, amit Ausztriában megkapsz, de itthon nem?

Forróság

 

A hőmérők mindenhol 40 fok körüli hőmérsékleteket mutatnak, nem győzzük pótolni a testünkből elpárolgó folyadékot és sorra lájkolgatjuk ismerőseink kékebbnél kékebb tengerparti fotóit… mindenki a szabadságról beszél, hova megy, mit csinál és kivel találkozik.

De mi is a helyzet a magyarországi szabadságolásokról a vendéglátás területén?

És hogy néz ez ki a gyakorlatban, Ausztriában?


Ausztriai munka nyelvtudás nélkül

A szavak fegyverek, ha ezeket jól használod, egyenes út vezet az ausztriai munkához.

Ausztriai munka nyelvtudás nélkül

 

Egyre nő a szakadék a gazdagok és szegények között.

A korábban tehetős középosztály mára kihalóban: veszélyeztetett faj lett.

Aki jó üzletet tudott csinálni a még mindig gyűrűző válság után is, és netalán tán még a szerencse is mellé állt, annak most még jobban fut a szekér.

Aki viszont lemaradt erről a rohanó szekérről, nagyon kevés az esélye, hogy valaha is fel tud rá még kapaszkodni…


[SMS] Bocs, kaptam egy jobb ajánlatot Ausztriából

Balaton

 

„Bocs, kaptam egy jobb ajánlatot Ausztriából” felkiáltással hagyta el egy egész szakács gárda a balatoni vendéglátóhelyet. Az SMS nagyobb visszhangot vert, mint amit a tihanyi dombokról hallatni lehet: az egész magyar média felkapta VÉGRE a fejét…

Az egyre ijesztőbb méreteket öltő kivándorlási hullám, mely csak az elmúlt évben közel 32.000 honfitársunkra csapott le, úgy tűnik elérte a kritikus szintet.


Főzök, tehát vagyok

Főzök, tehát vagyok

 

A gasztroforradalom korát éljük.

A legkülönbözőbb stílusú bisztrók, kávézók, éttermek színesítik a magyar vendéglátás palettáját, s mára már négy Michelin-csillagos étteremmel is büszkélkedhetünk.

A budapesti Borkonyha, az Onyx és a Costes mellett márciusban a Tanti séfje – Pesti István – is kiérdemelte az elismerést.


Ha ezt elolvasod, már sose fogsz ugyanúgy gondolni a próbamunkára!

Ha ezt elolvasod, már sose fogsz ugyanúgy gondolni a próbamunkára!

 

Valamiért az a tévhit terjedt el a nagyközönségben, hogy a próbamunka valamiért egy kötelező rossz.

A beígért munkaszerződéssel járó negatív megmérettetés, ami ingyen munkát jelent a legtöbb álláskereső olvasatában.

Nem csak a munkáltató izzaszt meg, de a leendő kollégák is árgus szemmel figyelik, mit csinálunk, hogyan oldjuk meg a feszkós helyzeteket és mikor hibázunk (végre).


Hogyan nyerj a személyes interjún egy ausztriai állást?

Hogyan nyerj a személyes interjún egy ausztriai állást?

 

Vedd be a várat!

Ha követed tippjeinket, biztosan eredményesen és jókedvűen zárod majd a beszélgetést leendő osztrák főnököddel.

Az, hogy izgulsz egy állásinterjú előtt, teljesen normális.

A profik is hasonló cipőben járnak, ez tiszta pszichológia.

Vannak izgulósabb típusok és vannak, akik könnyebben veszik az akadályokat.

Hogy Te melyik típus vagy, azt sokban befolyásolják korábbi hasonló tapasztalataid és hogy mennyire vagy hozzászokva a szituációhoz.


Ezekben a szakmákban 5x annyit fizetnek, mint Magyarországon...

 

Biztosan nem újdonság Neked sem, hogy a szomszédos Ausztriához viszonyítva a magyar átlagbérekkel még mindig fényévekkel le vagyunk maradva.

Ebből az okból kifolyólag egyre több fiatal – most már a 18 éves korosztály is! – menekül a határtól nyugatra.


Eltűnt egy településnyi ember! – Ausztriába?

Eltűnt egy településnyi ember! – Ausztriába?

 

Eltűnt egy településnyi ember!” – írja egy somogymegyei híreket megosztó portál. „Egy mosonmagyaróvárnyi, azaz nagyjából 31 500 magyar keresett boldogulást tavaly Nyugat-Európában – Somogyra lefordítva ez azt jelenti, mintha Nagyatád, Marcali Fonyód és Csurgó szinte teljes lakossága kivándorolt volna.

A Magyarországról külföldön szerencsétpróbálók legkedveltebb célpontjai: Ausztria, Németország és Nagy-Britannia.

A Központi Statisztikai Hivatal szerint csak Somogy megyéből 500.000 munkavállaló indult útnak, mind hivatalosan – tehát a magyar egészségügyi rendszerből – kijelentkezve.


Hogyan keress egy nyári szezonmunka alatt 1.500.000 forintot Ausztriában?

Hogyan keress egy nyári szezonmunka alatt 1.500.000 forintot Ausztriában?

 

Hihetetlen gyorsasággal peregnek a napok.

Pár napja még ki-ki a locsolókat vagy éppen a locsolkodást próbálta megúszni és szinte észre se vettük, hogy naptárunkat áprilisra lapoztuk.

Ez egyenlő a téli szezon utolsó, levezető hajrájával és az új lehetőségekkel.

Nekünk, a Tiroli csapatának ez sok-sok munkát, Neked, mint Álláskeresőnek pedig ez által egy új munkahelyet jelent.


Legális munkavállalás Ausztriában III.
Hazautazás és adminisztratív teendők

Legális munkavállalás Ausztriában III. Hazautazás és adminisztratív teendők

 

Lépésenként áttekintettük, milyen papírokat és adminisztrációs ügyeket kell elintézned, mielőtt munkába állsz Ausztriában és miközben ott dolgozol.

A szezon végén sem szabad elfeledkezned ezekről a kötelességeidről illetve a Téged megillető munkaügyi elszámolásokról valamint juttatásokról.

Ezek nagy része a Te érdeked és ezzel együtt az esetek többségében sajnos a Te felelősséged is lesz, tehát azt javasoljuk, figyelmesen olvasd végig cikkünket!


 

A követelmények miatt a kollégák hullanak, mint a legyek Ausztriában

A követelemények miatt a kollégák hullanak, mint a legyek Ausztriában

 

A kezdet mindig nehéz.

Főleg, ha nem tudod, milyen is lesz ez a bizonyos kezdet, ha nem tudod, mire számíts az első szezon alkalmával, amit Ausztriában töltesz. 


 

Szezonmunka Ausztriában

Szezonmunka Ausztriában

 

Ausztriában munkát találni szezon közben? Ilyen nincs...
...és mégis VAN!!!

 

A devizahitel vége:
Ausztriai munkavállalás

A devizahitel vége: Ausztriai munkavállalás

 

 

Személyi kölcsönök tengerét kínálja az összes létező magyarországi bank. 

Egy órán belüli készpénzfolyósítás, gyors elbírálás, alacsony kezelési költség, munkáltatói igazolás illetve kezes vagy ingatlanfedezet nélkül.

Választhatsz lakáshitelt, hitelt lakásfelújításhoz vagy lakásvásárláshoz...még az új autót is hitelből fizetheted...van alacsony kamatú, kis összegű, megújuló  sőt akciós hitel is.

 

Legális munkavállalás Ausztriában II.
Kint-tartózkodás és adminisztratív teendők

Legális munkavállalás Ausztriában II. Kint-tartózkodás és adminisztratív teendők

 

Ha már túl vagy a nehezén és megszerezted álmaid ausztriai munkáját, akkor sem szabad elfelejtened, hogy a történet itt még nem egészen ér véget.

Ugyanúgy, ahogy Magyarországon, Ausztriában is be kell kapcsolódnod a bürokrácia kerekébe.

Ne ijedj meg!

Cikkünkből most pár perc alatt megszerezheted azokat az információkat, amikre szükséged lesz, hogy tényleg zökkenőmentesen teljen a szezon.

 

Legális munkavállalás Ausztriában I.
Kiutazás és Adminisztratív teendők

Legális munkavállalás Ausztriában I. Kiutazás és Adminisztratív teendők

 

A téli szezon első napja már a nyakunkon, az alpesi szállodák sorra nyitnak ki és ezzel egy időben folyamatosan toborozzák az ehhez szükséges munkaerőt.

Azonban mielőtt kiutaznál és belevetnéd magad a szorgos munkába, nem árt átgondolni, hogy mire is lesz szükséged az úton.

 

Fantasztikus téli szezon vár Rád,
ha Ausztriában vállalsz most munkát!

Fantasztikus téli szezon vár Rád, ha Ausztriában vállalsz most munkát!

 

A téli szezon egyre hangosabban kopogtat az ausztriai síparadicsomok ajtaján, amit az időjárás csak még jobban felerősít.

Ausztriába már szeptemberben közepén megérkezett a tél: Reiteralmon, Hochkönigen, Saalbachon, Zell am See vagy éppen a Gastein völgy feletti hegyekben lévő síterepek mind befehéredtek.

Noha korábban a téli szezon mindenhol december 21-én vette kezdetét, mostanra a különböző régiók mind más és más szezonnyitási dátummal várják a téli sportok szerelmeseit.


Ha ezt tudtam volna az első ausztriai munkavállalásom előtt...

Ha ezt tudtam volna az első ausztriai munkavállalásom előtt

 

Szeptember elejétől, a téli szezon indulása előtt mindig nagyobb nálunk a pörgés, mint általában.

A következő 3-4 hét lesz a legerősebb és nagyon sok telefonhívást kapunk folyamatosan.


Ausztriai munka ingázóként
Pendlerként is megéri?

Ausztriai munka ingázóként Pendlerként is megéri?

 

Ha Ausztriában képzeled el a jövődet és a szomszédos országban szeretnél munkát vállalni, biztosan Neked is az első gondolataid között merült fel: Hogyan éri meg jobban?

Inkább ingázol Magyarországról nap, mint nap vagy kiköltözöl és búcsút veszel addigi otthonodtól?


Ausztriai mindennapok munka után – édes álom, teli has, vagy hogy is van ez?

Ausztriai mindennapok munka után – édes álom, teli has, vagy hogy is van ez?

 

A külföldi munkavállalás mindig sok kérdőjellel kezdődik.

Sose tudni biztosan mi fog várni az új munkahelyen, milyenek lesznek a körülmények, az elvárások, hogyan fogadnak majd az új kollégák és hosszasan sorolhatnám az ilyenkor megfogant kérdéseket, melyeket újra és újra feltesznek álláskeresőink.


Ausztriai munka pároknak, mert párban szép az élet Ausztriában is

Ausztriai munka pároknak

 

Habár sokan szeretnének minél hamarabb kijutni Ausztriába és beállni a jól fizetett állásokkal büszkélkedők egyre gyarapodó csapatába, mégis mindenkiben erősen munkálkodik az ismeretlentől való félelem.


Kényes téma: az ausztriai munkaszerződés

Ausztriai munkaszerződés

 

Mit is jelent Ausztriában a „munkaszerződés” – hazánkban oly komoly jelentéssel bíró – kifejezése?

Normális-e, ha nem rendelkezel ilyennel az osztrák munkavállalásod során?

Kinek a felelőssége, hogy a szerződés megírásra kerüljön?

Egyáltalán hogyan néz ki egy valódi munkaszerződés?


Bértárgyalás hatékonyan, avagy érthetően az ausztriai szállodai fizetésekről

 

Ausztriai fizetések, bérek

 

Te is elbizonytalanodsz, amikor a „bérigény” és „fizetés megjelölése” ravasz szófordulataival találkozol?

Nem tudod, mennyi is az annyi?

Csak nehogy túl sokat mondjak… vagy épp pont keveset…

A lényeg, hogy őrizd meg a hidegvéred és inkább tájékozódj.


Kérdésed van az ausztriai munkával kapcsolatban?
Tedd fel nekünk itt!

2009 óta több, mint 236 sikeres álláskeresőnk véleménye itt, akik a Tiroli Állások Szezonális Programmal jutottak ki

Réka és Zsolt sikeresen helyezkedett el szobalányként és szobafiúként Ausztriában!2018. január 3.

Réka és Zsolt véleménye

"Először is, nem az volt a legfontosabb, hogy mikor utalunk pénzt, hanem az, hogy felkészítsenek minket a pályáztatásra. Miután minden információt készségesen közöltek velünk, és maximális segítséget kaptunk minden felmerülő problémánkra, illetve kérdésünkre, német nyelvű telefonos interjúra került sor. Mindezt azért, hogy teljes felelősséget tudjanak vállalni, az általuk pályáztatott emberekért."


Soós Tímea véleménye2017. november 7.

Soós Tímea véleménye

"Mielőtt belevágtunk a pályáztatásba, csináltunk egy próba állásinterjút, ami sikerült is, majd ezután egy szeptemberi pénteki napon elindult a lavina. Gyakorlatilag 1 órán belül 3 telefonhívást kaptam, hogy azonnal mehetek dolgozni, ebből az egyik már a jelenlegi munkaadóm, akit azonnal ki is választottam magamnak, és választásom nagyon is jóra sikeredett."


Veress Katalin véleménye2017. július 31.

Veress Katalin véleménye

"Több éven keresztül a bejelentett munkám mellé, másodállást, harmad állást is vállaltam. Büszkén, emelt fejjel, becsületesen tettem a dolgom. Csakhogy rájöttem, az élet nem csak a munkából kellene, hogy álljon. Nem kellene, hogy luxus legyen 1 mozi, 1 színház, 1 éttermi vasárnapi ebéd és a nyaralásról ne is beszéljünk. Rájöttem, méltó életet szeretnék élni és méltó életet szeretnék biztosítani a családomnak. Jobb példát szeretnék mutatni, mint azt, hogy az élet csak munkából áll!"


Eszter és Misi véleménye2017. július 31.

Eszter és Misi véleménye

"2016 őszén egy kedves ismerősünk által kaptuk meg a Tiroli Álláskeresők elérhetőségét. Az ismerősünk szintén a tirolisok segítségével talált munkát Ausztriában. Ezek ismeretében nyomban fel is vettük velük a kapcsolatot. Majd Simon Ákos lett a mi ügyintézőnk, akinek a segítségével gyakorlati telefonos német interjúra készülhettünk fel."


Róbert sikeresen helyezkedett el mosogatóként Ausztriában!2017. június 28.

Róbert véleménye

"Én régóta szerettem volna külföldön dolgozni ezért is kerestem meg a Tiroli Álláskeresőt. Nagyon örülök, hogy együtt indítottuk el ezt a munkakereső folyamatot. Egy nagyon profi csapatról van szó, mindenben és mindenkor segítettek, amikor csak szükségem volt rá. Nagyon sokat köszönhetek eddig nekik..."


Iványi Anett és Rácz Miklós Máté sikeresen helyezkedett el szobalányként és konyhai kisegítőként Ausztriában!2017. május 22.

Iványi Anett és Rácz Miklós Máté véleménye

"A mi esetünkben jellemzőbbek voltak az e-mailek, telefonon kb. 2-3 megpályázott helyről hívtak vissza minket. Három nap múlva már körvonalazódott, hogy melyek azok a hotelek, szállodák, ahová mehettünk volna próbamunkára, vagy akár azonnali kezdéssel dolgozni. Majd az egyik családi hoteltől az önéletrajzunk elküldése után már meg is kaptuk a szerződésünket, amire igent is mondtunk. Tehát másfél héttel a pályáztatás után már úton voltunk leendő munkahelyünkre. Jobb helyet keresve sem találhattunk volna."


Soskó Eszter és Lukács Péter sikeresen helyezkedett el felszolgálóként és konyhai kisegítőként Ausztriában!2017. május 4.

Soskó Eszter és Lukács Péter véleménye

"A második pályáztatás során találtuk ezt a munkahelyet, szinte elsők között érkezett az ajánlat, amire "lecsaptunk". Nagy előnye volt számunkra, hogy nem kértek személyes interjút, nem kellett több mint 1000 km-t autózni maximum harminc perc miatt. Telefonon és e-mailben minden kérdésünkre választ kaptunk noha az első levélben is nagyon részletes beszámolót kaptunk a főnökség részéről. Végülis két nappal az első megkeresés után igent mondtunk az ajánlatra, melyben nagy szerepe volt annak, hogy éves állásról van szó, és természetesen a fizetésnek, mely igen magas."


Szabina és András sikeresen helyezkedett el konyhai kisegítőként és pincérként Ausztriában!2017. március 7.

Szabina és András véleménye

"Végül 2016 októberében csináltuk meg a párommal a telefonos próbainterjút és mindkettőnknek sikerült, de attól függetlenül sokat németeztünk. Így ezután november 18-án délután háromnegyed 4-kor, ennyire emlékszem rá, akkor indították el a pályáztatást. Szerintem nem telt el 20 perc és folyamatosan jöttek a levelek. Az egész hétvégénk erről szólt, de egy percét sem bántuk meg, mert nagyon sok tapasztalatot nyertünk ezzel és nagyon sok segítséget is kaptunk Ákostól és Szimitől, valamint akkor nem dolgozhatnánk most kint."


Német Viktória és Bakos Péter sikeresen helyezkedett el szobalányként és mosogatóként Ausztriában!2017. február 17.

Német Viktória és Bakos Péter véleménye

"Szeptemberben újra pályáztunk, és ismét kaptunk több száz emailt, pár telefonos megkeresést. Az emailek nagy része ismét elutasító volt, ám akadt közöttük pár érdeklődő, és négy ajánlat is, ám végül egy telefonos megkeresésre mondtunk igent, mivel leendő főnökünk egy magyar alkalmazottjával hívatott fel minket, ez pedig nagyon szimpatikus volt."


Madarász Zsuzsa és Széles Attila véleménye / 2017 január 24.2017. január 24.

Madarász Zsuzsa és Széles Attila véleménye

"A főnökök rendesek, szeretjük őket, van 5 szlovák, 1 lengyel, 1 bosnyák, 1 osztrák és 4 magyar kollégánk. Szóval így vagyunk. A magunk módján igyekszünk kis piros pontokat szerezni: a párom minden nap a főnökkel megy le a faluba elintézni dolgokat és olyankor amiben csak tud, segít, beszélget a főnökkel, én pedig igyekszem a lakást szépen kitakarítani, csinosítani, a vendég wckbe vettem 1-1 cserép primulát, amitől kicsit barátságosabb a helység."


Balázs sikeresen helyezkedett el takarítóként Ausztriában!2017. január 24.

Balázs véleménye

"Az első telefonos beszélgetésünk után úgy döntöttem, megpályáztatom magam velük, amihez minden segítséget megkaptam, elmondták, mik a teendőim, mire számíthatok, segítettek a német nyelvű önéletrajzom megírásában, folyamatosan tartották velem a kapcsolatot. Véleményem szerint nagyon megbízhatóan dolgoznak, csak ajánlani tudom őket."


Tibor véleménye / 2017. január 11.2017. január 11.

Tibor véleménye

"Némi "aggodalommal" szántam magam rá, hogy felkeressem a Tiroli Álláskereső-t, ugyanis magyar viszonylatban nem kevés pénzbe kerül. Mivel ez az első szezonom itt kint, így nem sok fogási lehetőségem volt, így rászántam magam."


Vajai Ákos véleménye / 2016. december 21.2016. december 21.

Vajai Ákos véleménye

"Mikor elkezdődött a pályáztatásom utána egyfolytában csörgött a telefonom. Pár nap alatt kb. 40 telefonhívásom volt és majdnem 300 e-mailt kaptam. Mára már több mint 500 levelet kaptam. Nagyon hamar találtam megfelelő állást, nem hazudok kb. 40perc alatt!!"


Zsolt véleménye / 2016. december 20.2016. december 20.

Zsolt véleménye

"Végül is szeptemberben volt a harmadik pályáztatásom, amikor is Tirolból kaptam egy telefonhívást, majd állásinterjúra hívtak. Az elbeszélgetés napja pont a születésnapomra esett és végül is sikerült a téli szezonra elhelyezkednem egy szállodában, mint londiner. Lassan egy hónapja már, hogy itt vagyok, de eddig csak pozitív tapasztalataim vannak a hotellel kapcsolatban."


Mozsolics Ádám véleménye / 2016. december 142016. december 14.

Mozsolics Ádám véleménye

"Jó ideje figyeltem már a Tiroli álláskereső oldalát és idén jutottam arra az elhatározásra, hogy kipróbálom magam a tiroli vendéglátásban. A kapcsolatfelvétel remekül ment, minden kérdésemre szinte azonnal választ kaptam."


Veres Otília véleménye / 2016. december 8.2016. december 8.

Veres Otília véleménye

"Először is...a pályáztatástól először kicsit féltem, ugyanis reggel kilenc körül megindultak az e-mailek és 3 nap alatt kb 400-ra kellett válaszolnom. Úgy 30 - 35 telefonhívás volt 2 nap alatt, tényleg, ebben a két napban mással nem is tudtam foglalkozni."


Szilvia véleménye / 2016 november 21.2016. november 21.

Szilvia véleménye

"A Tirolit egy ismerősöm ajánlotta és nem csalódtam! Elsőre kicsit soknak tűnik a szolgáltatásuk díja, de itt legalább biztosan kapsz munkát! 2016. október 14-én indult a pályáztatásom és az első három napban több száz emailt kaptam. Kicsit gondban is voltam a kiértékelésükkel. Komoly táblázatot kellett készítenem, hogy ki milyen távol van, mennyi munkaóra, mennyi a fizetés."


Alida és Zsolt véleménye / 2016. november 9.2016. november 19.

Alida és Zsolt véleménye

"Nem volt semmilyen tapasztalatunk, és nem akartunk teljesen vakon belevágni, így elkezdtünk olvasgatni az interneten, hogy milyen lehetőségeink vannak. Ekkor találtuk meg a Tiroli Álláskereső oldalt. Először túl szépnek tűntek az ott leírtak. Majd felvettük a kapcsolatot Velük, és végül nem csalódtunk. Sikerült munkát találnunk Tirolban, egy gyönyörű környezetben."


Gábor és Emília véleménye / 2016. augusztus 19.2016. augusztus 19.

Gábor és Emília véleménye

"Több állásajánlat közül is választhattam, aztán jött egy konkrét ajánlat munkaszerződéssel. Ez a téli szezon 3 és fél hónap volt, sok munkával és nagyon jó fizetéssel!Idén tavasszal újra pályáztam a nyári szezonra, ezúttal már a barátnőmmel együtt. 300 email és 5 telefonhívás érkezett három nap alatt. Most Vorarlbergben dolgozunk egy hotelban, ő szobalány, én házmester vagyok."


Váczi Viktória sikeresen helyezkedett el felszolgálóként Ausztriában!2016. augusztus 5.

Váczi Viktória véleménye

"A Tiroli Álláskereső segítségét kértem, mert volt már nem egy próbálkozásom, csak úgy az internetről kinézett e-mail címek, telefonszámok megkeresésével, de nem lett belőle semmi. Még vissza se jeleztek. A pályáztatásnál viszont majdnem 400 e-mailt kaptam alig pár napon belül, ebből minimum 160 munkaadó kért önéletrajzot vagy személyes találkozót."


Csuhai Réka véleménye2016. augusztus 1.

Csuhai Réka véleménye

"Mint sokan, én is eleinte némi kétellyel jelentkeztem a Tiroli Álláskeresőhöz, de aztán azt kell mondjam, ez volt életem legjobb döntése. A kifizetéssel kapcsolatban minden rendben ment, a szerződést is megkaptam, semmiféle átverés nincs benne. Minden felmerülő kérdésemre azonnal kaptam választ, Szimonetta pedig mindig nagyon kedves, segítőkész és valóban bármikor fordulhattam és fordulhatok hozzá."


Balogh Attila véleménye / 2016. július 12.2016. július 29.

Tamás véleménye

"Interneten találtam rá a Tiroli Álláskereső oldalra. Bizonytalan voltam? Igen! Működik-e az oldal, tudnak-e majd nekem munkát találni, bizonytalan nyelvtudással és sorolhatnám a kételyeket. Kitöltöttem az oldalukon a jelentkezést, egy percembe telt. Másnap hívtak is, de munkám végett nem tudtam reagálni. Kaptam email, hogy mikor tudnak elérni, megbeszéltünk egy nekem megfelelő időpontot..."


Balogh Attila véleménye / 2016. július 12.2016. július 12.

Balogh Attila véleménye

"2016-ra jutottam el arra a szintre, hogy alapdolgokat értettem, és a munkához szükséges utasításokra is tudok válaszolni. Így ez év elején a téli szezon felénél már „próbára” tehettem a nyelvtudásom. Ekkor ismerősök révén kerültem ki. Itt a fizetés mellett, a tapasztalat az, ami sokat ért nekem. Ez a szálló nyáron nem üzemel, így kezdődött a nyári pályáztatásom a Tiroli Álláskeresővel. Ez valamikor a hónap elején, közepén volt. Már az első nap több mint 100 levelet kaptam. Összesen 285 bejövő levelem volt, ebből 15 helyről érdeklődtek komolyabban. Volt 2 telefonhívásom."


Gábor véleménye2016. június 6.

Gábor véleménye

"Az első három nap alatt majdnem 300 email-t kaptam vissza, amiből kb. 10-12 volt, amely már konkrétan érdeklődött a munkám iránt. Emellett 4-5 telefonhívást is kaptam 2 nap alatt. Már a második napon elfogadtam egy állásajánlatot, és szerencsére az a hotel keresett meg, ahol az öcsém is dolgozik."


Kampós Zoltán véleménye / 2016. május 25.2016. május 25.

Kampós Zoltán véleménye

"Már betöltöttem a 60-at, amikor tavaly októberben megkerestem a Tiroli Álláskeresőt. Volt egy konkrét, határozott célom: egy szuper kategóriás „pedelec system” elektromos kerékpár. Mint a mellékelt fényképen láthatod, már meg tudtam venni, idén áprilisra összegyűlt rá a pénz, sőt maradt is belőle, ha kirándulni lenne kedvem az új szerzeményemmel..."


Kati és András véleménye / 2016. április 18.2016. május 11.

Kinga és József véleménye

"Az önéletrajzunkban szereplő adatokat természetesen felhasználhatjátok. A pályáztatásunk napján már konkrét ajánlatokat kaptunk, másnap pedig megtaláltuk azt a helyet, ahol jelenleg is dolgozunk. Amikor azt mondták, hogy több száz email-re számítsunk, azt hittük túlzás, de meglepődve tapasztaltuk hogy 325 db email kaptunk. Egy korrekt csapattal volt dolgunk, akik nagyon kedvesek, segítőkészek voltak, bármilyen kérdésünkre készségesen válaszoltak. Mi úgy gondoljuk megérte a befektetett pénzt."


Kati és András véleménye / 2016. április 18.2016. április 18.

Kati és András véleménye

"Keddi napon volt a pályáztatásunk, még aznap délután kaptunk telefonon konkrét ajánlatot, amit el is fogadtunk, viszont indulás előtti este, azaz csütörtökön kaptunk egy még jobbat, amire rögtön igent mondtunk. Így az elsőt lemondtuk és az új helyre utaztunk ki végül, ahol nagyon jól érezzük magunkat..."


Rózsa és László véleménye / 2016. április 11.2016. április 14.

Kövér Tibor véleménye

"Akkor nem volt jó a nyelvtudásom s akkor mosogató állást pályáztunk meg annak ellenére, hogy a szakmám szakács. Most nyelvtudásom miatt már, illetve a tapasztalatom alapján szakácsként próbálkoztam. Nagy ez az Ausztria, s nem mertem mindenhova bekopogni hol is kereshetnek szakácsot. Így fordultam hozzátok..."


Rózsa és László véleménye / 2016. április 11.2016. április 11.

Rózsa és László véleménye

"Ennyire korrekt céggel és dolgozóikkal manapság nem találkozol, mint ők!!! Az egy év alatt, bármikor, bármilyen segítséget kértünk, azonnal, késedelem nélkül segítettek. Itt megértést és segítséget kapsz, nem pedig üres szavakat vagy esetleg kritikát."


Ágnes véleménye 2016. március 2.2016. április 5.

Niki és Gábor véleménye

"Én szobalányként voltam pályáztatva, de reggeliztető lettem és csak néha kellett takarítanom. Először nehéz volt, de nem szabad feladni. Idővel bármibe bele lehet jönni. Úgy éreztem, nem tudok annyira jól németül, sőt néha még bujkáltam is, csak hogy ne szóljon hozzám a vendég. Mostanra már csak nevetek az egészen. Dolgoztam konyhán, mosogattam, sőt még a bárba is beállítottak sört csapolni! Tapasztalatnak mindenképpen nagyon hasznos volt!"


Ágnes véleménye 2016. március 2.2016. március 2.

Ágnes véleménye

"Egy éve iratkoztam fel a hírlevelekre, amiből megbizonyosodott, hogy egy korrekt csapat áll a rendelkezésemre, mert heti rendszerességgel kaptam tájékoztató leveleket a tiroli munkákról, életről, szerződésekről. Miután megtörtént a sikeres telefonos állásinterjú, a pályáztatás előre egyeztetett időpontban egy pénteki napon indult."


Gabi és Sanyi véleménye2016. február 15.

Gabi és Sanyi véleménye

"Házaspár vagyunk, külön kis lakrészt kaptunk előszobával, fürdőszobával együtt. Gyakorlatilag így a fizetésünket, amit becsületesen kifizettek, szinte egy az egyben félrerakhatjuk. Bevalljuk izgultunk és egy kicsit, hogy megéri-e ennyi pénzt befektetni, mivel még nem igazán dolgoztunk vendéglátásban, és nem vagyunk már fiatalok. A Tiroli Álláskereső csoport odaadó, gyors, barátságos, megértő, rugalmas munkájával, két hét alatt megvalósult az álmunk."


Szandi és Zoli véleménye2016. január 22.

Szandi és Zoli véleménye

"Január 5-én volt a második pályáztatásunk. Nagyon meglepődtünk, amikor 11 közös megkeresést kaptunk, amiből 5 konkrét állásajánlat volt. Három napra rá már utaztunk is Ausztriába. Most egy étteremben dolgozunk Obertauern-ben. Szandi, mint takarító és konyhai kisegítő, én pedig házmester és tányérhordó. Elégedettek vagyunk a fizetéssel és a csapat is jó."


Viktória véleménye2016. január 22.

Viktória véleménye

"Annyit a nyelvi előszűrésről, ez mar jelzi az iroda komolyságát, hiszen nem hiteget a "nyelvtudás nélkül találsz munkát"-tal. Minden külföldön dolgozó tudja jól, minimális nyelvtudás nélkül elvérzel! A pályáztatás napján reggel Katával telefonon beszéltünk, ellátott a megfelelő tanácsokkal, és tapasztalattokkal. A pályáztatás elindulása után azonnal csörgött a telefonom, és ez egész nap, ill. a következő két napban folyamatos volt."


Lőrincz Linda és Tóth László2016. január 19.

Evelin és Gábor véleménye

"A Tiroli Állások Szezonális programcsomag nélkül mi most nem lennénk itt. Nem elsőre találtuk meg a párommal álmaink munkahelyét, de nem adtuk fel és most úgy érezzük álmaink valóra válnak."


Lőrincz Linda és Tóth László2016. január 14.

Lőrincz Linda és Tóth László véleménye

"Nagyon szimpatikus volt amiket az oldalukon olvastunk. Regisztráltunk és másnap már hívtak is telefonon, elmondták mi és hogyan működik rajtuk keresztül. A összeg hallatán kicsit gondolkodóba estünk, hiszen két főnek az 1 éves asszisztencia valljuk be, otthoni viszonylatban sok pénz. Egy hét gondolkodás és internetes böngészés után úgy döntöttünk belevágunk!"


Scheigl Dezső2016. január 14.

Scheigl Dezső véleménye

"2014-ben és 2015 tavaszán is elvégeztem egy alapszintű nyelvtanfolyamot, hogy meglegyen a kellő önbizalmam, közben Szilvi többször hívott telefonon is és e-maileket is váltottunk, hogy nekem mikor lenne jó a pályáztatás. Végül 2015. május 22-én megtörtént: kiküldtük a pályázati anyagot tizenötezer szállodába. Este csak egy pár válaszlevelet kaptam, de másnap már özönlöttek az e-mailek és volt egy pár telefonhívásom is. Az egyik levélben azt írta a szálloda igazgató, hogy hétfőn felhív telefonon a részleteket egyeztetni. Közben jött másik kettő ajánlat is. Mindenkinek visszaírtam."


Júlia véleménye2016. január 7.

Júlia véleménye

"Kezdetektől fogva segítő készséget tapasztaltam. Miután sikerült a telefonos próbainterjúm, befizettem a díjat, amit persze sokalltam egy kicsit, de megérte. Elkezdődött a pályáztatásom december 8-án. Két héten belül közel 300 email érkezett, és folyamatosan csengett a telefonom is. "


Csepecz András2016. január 7.

András véleménye

"Rögtön a pályáztatás után kerestek is telefonon: 6 hívásom volt összesen, ezek közül négy volt potenciális állásajánlat. Általánosságban elmondható az ajánlatok részleteiről, hogy napi 8-9 óra munkaidőt tartalmaztak, heti 5-6 nappal, nettó 1100-1200 körüli fizetéssel. Szállás, ellátás mindenhol biztosítva volt."


Virág és Levi véleménye / 2016. január 6.2016. január 6.

Virág és Levi véleménye

"A pályáztatástól számítva 2-3 napon belül már legalább 10 munkahely között tudtunk választani, rá egy hétre már úgy vettük fel a telefont, hogy „sajnáljuk, de már találtunk helyet”, mert nem szerettünk volna még több lehetőség közül választani. A bőség zavara! Két hét múlva (kb.) már dolgoztunk. A Tiroli Csapat tagjai segítettek mindenben minket, kezdve az önéletrajztól egészen a munkakezdésig, de biztos vagyok benne, ha most hívnám fel őket valami nyavalyámmal, készséggel állnának a rendelkezésünkre. Szóval minden úgy volt, ahogy mondták - ez valljuk be, ritka!"


Landauer Andrea véleménye2015. december 17.

Landauer Andrea véleménye

"Hozzájuk egy távoli ismerős rèvèn jutottam el, aki szintèn az ő segítsègükkel vállalt munkát Ausztriában. Pályáztatásom feltètele egy sikeres telefonos nèmet nyelvű próbainterjú volt. Ezt követően kezdődött meg a pályázati anyagom elkèszítèse. Bemutatkozó levelem elküldèsèt követően 1 óra alatt közel 200 emailem ès kb 10 telefonos megkeresèsem èrkezett. Hihetetlen volt."


Gál Krisztina véleménye2015. november 30.

Gál Krisztina véleménye

"Minden úgy történt, ahogy megígérik, ettől ne tartson senki! Bármilyen kérdésemre még aznap választ kaptam. Teljesen elégedett vagyok, igaz az ár elsőre valóban soknak tűnik, de biztos vagyok, hogy megéri hozzájuk fordulni, feltéve, ha gyorsan szeretnél munkába állni!"


Gabi véleménye / 2015. november 30.2015. november 30.

Gabi véleménye

"Két hét sem telt el, és több konkrét munkaszerződés volt a kezemben. December 10-én fogok kezdeni egy szállodában mint szobalány.
Kétségeim persze voltak, de annyira profi, korrekt és nagyon-nagyon kedves és segítőkész csapatról van szó, hogy ezek hamar szertefoszlottak."


Dóra és Rita véleménye2015. november 30.

Dóra és Rita véleménye

"Én már egy barátnőmtől hallottam a Tiroli Álláskeresőről, így bátran hívtam őket telefonon. Kata és Dóra, meg az egész csapat nagyon kedvesek és segítőkészek voltak. Elmondták a folyamatot, minden kérdésünkre maximálisan jól válaszoltak. Elsőként a telefonos próbainterjún kellett átesnünk, ami sikerült, ezután megtörtént a pénzbefizetés, és kitűztük a pályáztatás napját."


Golgovszki Csaba véleménye / 2015. november 9.2015. november 9.

Csaba véleménye

"Kezdetektől fogva korrektséget és segítő készséget tapasztaltam.
Mindent részletesen megbeszéltük, megtörtént a próba interjú és miután megfeleltem, összeállítottuk a pályázatomat. Ebben szinten kaptam segítséget, hogy a lehető leghatékonyabb legyen. Napok alatt eljutottunk odáig, hogy a Tiroli elküldje a jelentkezésemet a hotelekbe. Már aznap számtalan levelet kaptam."


Ilona véleménye2015. november 2.

Ilona véleménye

"Nagyon elégedett vagyok a telefonos segítséggel, amit napi szinten folytattam az ott dolgozó program koordinátor hölggyel. Egy napon sem hagytak magamra, bíztattak és bátorítottak. A Tiroli Álláskereső program előtt, személyesen is próbáltam különböző cégeknek írni, elküldeni önéletrajzom, de még válasz levelet sem kaptam, hogy NEM!"


László véleménye / 2015. november 2.2015. november 2.

László véleménye

"Hosszas böngészés után rátaláltam a Tiroli Álláskereső oldalra. A kétségeimet leküzdve végül úgy döntöttem belevágok. Már az elejétől kezdve nagyon segítőkész és kedves volt a csapat. Szeptember végére megbeszéltünk egy időpontot, hogy mikor várhatom a hívást. A sikeres tesztem után megbeszéltünk egy újabb időpontot, hogy mikor indul a pályáztatásom, mint konyhai kisegítő."


Lili és Viktor véleménye2015. november 2.

Lili és Viktor véleménye

"Akik most vágnak/vágnának bele, azoknak azt üzenném, hogy igen, soknak tűnik a pályáztatás díja, de amikor a kezedben tartod a szerződésed a pároddal együtt, eltörpül az összeg. Az első hónapban vissza is térül, egy fizetésből is.
Amit érdemes figyelembe venni: nincs ebben semmi csoda, a németnek kommunikációs szinten mennie kell, a Tiroli csapat innentől kezdve mindent levesz a válladról."


Margit véleménye2015. október 19.

Margit véleménye

"Mindig mindenben abszolút kedvesen segítőkészen álltak a dolgokhoz, sőt még tananyaghoz is jutottam általuk. Legalább 350 e-mailt és több tucat telefonhívást kaptam, nem beszélve az azonnali ajánlatokról. 7 helyen kezdhettem volna ugyanazon időben és már a téli szezonra is több tucat ajánlatot kaptam!"


Major Anikó2015. október 8.

Major Anikó véleménye

"Már az elejétől kezdve nagyon segítőkész és kedves volt a csapat. Elkezdtem tanulni a németet és pár hónap után jeleztem, hogy megpróbálom a tesztet. Megbeszéltünk egy időpontot, hogy mikor várhatom a hívást. Szeptemberben aznap már nagyon izgultam. A sikeres tesztem után megbeszéltünk egy újabb időpontot, hogy mikor indul a pályáztatásom."


Péter Márk és Ignáth Mónika véleménye2015. szeptember 21.

Márk és Mónika véleménye

"A hotelben, ahol dolgoztunk volt egy fiatal pár, akik általatok pályáztak és mivel csak jó véleményük volt a cégről, így nyugodtan mertünk belevágni, és nem is csalódtunk. A pályáztatási napunkon rengeteg telefonhívásunk volt, amit még kissé félve bonyolítottunk, de néhány után már néhány konkrét kérdéssel fordultunk a munkaadóinkhoz."


Márk véleménye2015. augusztus 25.

Márk véleménye

"Voltak rajtam kívül is magyarok: pincérek és a szakácsunk is.  Próbaidőm nem volt, sőt másnap reggel már jelenésem volt ingben és mellényben, az étteremben. Bedobtak a mélyvízbe rendesen. Pörgés van, de így hamar el is telik az idő. Esténként nem kell altatni és arra sincs időm, hogy leüljek malmozni. De nekem ez tetszik, ezért jöttem ki felszolgálni."


Martin és Ádám véleménye / 2015. augusztus 24.2015. augusztus 24.

Martin és Ádám véleménye

 "Konyhai kisegítőnek jelentkeztünk mindketten, de végül úgy hozta a sors, hogy pincérnek tanítanak be minket (ez még jelenleg is zajlik). 18 évesek vagyunk, az elején kételkedtünk ebben az egészben, hogy ilyen fiatalon szakma és munkatapasztalat hiányában munkát tudtok szerezni nekünk. De a végeredmény a fontos, vagyis hogy itt vagyunk és dolgozni tudunk."


Anita és Zsolt véleménye / 2015. augusztus 10.2015. augusztus 10.

Anita és Zsolt véleménye

"Korábban már dolgoztunk Ausztriában, de a téli szezonra találtunk csak munkát. Három szezont dolgoztunk egy étteremben, ahol nagyon szerettünk dolgozni. Minden tavasszal, mikor hazajöttünk, nekiálltunk munkát keresni a nyárra, de nem sok sikerrel. Aki próbálta, az tudja, hogy pároknak nagyon nehéz, sokan egyből elutasítják a párok jelentkezését. Idén azonban úgy döntöttünk, segítséget kérünk a munkakereséshez."


Linda és Bayu véleménye / 2015. augusztus 04.2015. augusztus 04.

Linda és Bayu véleménye

"Most végre tényleg olyan munkát végzek, amire vágytam, heti 5 nap munka és 2 nap szabad, fixen, heti 40 órában. Jelenleg még esti műszakban, de remélhetőleg hamarosan válthatok reggelire és akkor tényleg maximálisan "normális" és átlagos életet élhetünk majd."


Edit véleménye / 2015. július 31.2015. július 31.

Edit véleménye

 "Külföldre "Zimmermädchen" vagy "Küchenhilfe" beosztásban szerettem volna menni dolgozni. Miután a Tiroli Álláskereső meghirdette pályázatomat, pár napon belül kb. 200 e-mail-t kaptam és 25 konkrét állásajánlatot azonnali kezdéssel. Végül egy ausztriai panziót választottam a Fertő-tó partján."


Dukai István véleménye / 2015. július 29.2015. július 29.

Dukai István véleménye

"Kedves Szilvia, bátran mondhatom, hogy még ilyen segítőkészek soha nem voltak velem munkakereső irodákból. A sok sikertelenség és csalódás közben soha nem hagytatok cserben. Tény és való, hogy sokan kudarcot vallunk és feladjuk a harcot abban, hogy jó munkahelyet találjunk. Az igazság az, hogy nekem sem sikerült elsőre, sőt, másodszorra és harmadszorra se, de hála Nektek, végül megtaláltam azt a munkahelyet, ahol kedvesen és emberhez méltóan bántak velem."


Kóré Ferenc2015. július 13.

Kóré Ferenc véleménye

"Erre fel voltam készülve, hiszen akkor akartam elhelyezkedni, amikor már rég elindul a szezon. De sok időnek nem kellett eltelnie, hogy végül megtörténjen az, amire a Tiroli Álláskereső ígéretet tett. Június 11-én már konkrét ajánlatot kaptam, 16-án pedig már kezdhettem is dolgozni Fügen városában. Szerencsésen alakultak a dolgaim, jó helyre és türelmes, jó csapatba kerültem, hamar be tudtam illeszkedni."


Szebelledi András2015. július 9.

Szebelledi András véleménye

"Hol is kezdjem… nagyon köszönöm nektek a segítséget, amit értem tettetek. Hálás vagyok, kellemesen csalódtam bennetek: tényleg odafigyeltek az ügyfelekre, ez nagyon pozitív, főleg ebben a nehéz helyzetben, ami most a világban van. Bátran merlek ajánlani titeket, bárkinek, hisz saját magamon tapasztaltam, hogy megbízhatóak vagytok!"


Szivos Dávid véleménye2015. július 8.

Szivos Dávid véleménye

"Ezután visszajelzést kaptam egy panziótól, amelyet egy osztrák család üzemeltet. Itt csak egyedül én voltam magyar. Megérkezésemkor adatokat egyeztettem és azonnal ingyen szállást, étkezést és Wifi-t biztosítottak a számomra. Másnap már tudtam kezdeni, 14 napos próbaidőm volt, mikor vége lett, a szerződés már a kezemben volt. A havi fizetésem nettó 1.000 euró körül van. Mosogatóként tudtam elhelyezkedni, a kollegák itt is kedvesek, segítőkészek, úgyhogy megtaláltam a helyem a nyári szezonra."


Marcsi és párja2015. július 6.

Marcsi és párja véleménye

"Bevallom, mi is nagyon kételkedtünk ebben az egészben, mert nem kis pénzről van szó és a kisördög ott motoszkált, mi van, ha átverés az egész és úszott a pénzünk stb. De szerencsére nem így lett és nagyon kellemesen csalódtunk. Mi azért mertünk belevágni, mert barátnőm ajánlotta nekünk, a férjével ők is a Tiroli Álláskeresővel jutottak ki Ausztriába, szintén párként, mint mi. Azt hozzá kell tennem, hogy semmilyen vendéglátós tapasztalatunk nem volt, és külföldön sem dolgoztunk még soha."


Angéla és Frici véleménye / 2015. július 6.2015. július 6.

Angéla és Frici véleménye

"Ettől fogva folyamatos kapcsolatot tartottunk telefonon és e-mailben és minden kérdésünkre választ kaptunk. Természetesen nagyon megfontolt emberek vagyunk és bennünk is felmerült a kérdés, hogy valóban úgy van-e minden, mint ahogy az le van írva a honlapon… Számunkra akkor derült ki, hogy komolyan foglalkoznak a jelentkezőkkel, amikor két körös német nyelvű telefonos próbainterjún vettünk részt, hogy kiderüljön, megállnánk-e a helyünket egy külföldi munkahelyen, és majd csak ezek után került szóba a pályáztatás költsége."


Scheigl Dezső2015. június 16.

Scheigl Dezső véleménye

"A főnökök és a kollégák mind rendesek és sokat segítenek. Egy egyágyas szobám van wc-vel és zuhanyzóval, 2 perc sétára a konyhától. Napi háromszori étkezés biztosított. WIFI van a szobámban, így ott tudok netezni. Fizetésnek pedig 1290 Eurót ajánlottak."


Eszter és Ivett2015. június 15.

Erika és Ivett véleménye

"2 szállodával e-mail-en keresztül beszéltünk meg konkrét ajánlatot, majd mielőtt kiutaztunk volna, telefonon egyeztettünk. A munkaadók kedvesek voltak, végül szobalányként helyezkedtünk el Tirolban. Nagyon hálásak vagyunk a Tiroli Álláskereső Csapatának, mert végig tartották velünk a kapcsolatot, és mindig számíthattunk rájuk még kint külföldön is. Mi a barátnőmmel csak ajánlani tudjuk őket, mert biztos kaptok legalább két 100%-os munkát 2 héten belül, tehát megéri a befektetett pénzt."


Eszter és Csaba2015. június 15.

Eszter és Csaba véleménye

"Eszternek hívnak, kb. 2010-ben ismertem meg a Tiroli Álláskeresőt az interneten keresztül, igazából én mindig is hitelesnek tartottam őket. Továbbá a felszolgálóknak szóló tananyag csomagot szintén már évekkel ezelőtt megrendeltem, szókincs fejlesztése szempontjából praktikus."


László2015. június 11.

László véleménye

"Több ismerősömtől is hallottam már a Tiroli Álláskereső oldaláról ezért fordultam hozzájuk. Korábban egyedül próbáltam külföldön munkát keresni, de az nagyon hosszadalmas volt és természetesen közel sem tudtam több száz helyre elküldeni önéletrajzot. (igaz nem is Ausztriában és nem idénymunkát kerestem) Ezért sajnos eredménytelen volt a próbálkozásom."


Gábor és Adrienn2015. június 11.

Gábor és Adrienn véleménye

"Maximálisan meg vagyunk elégedve a pályáztatással, minden úgy zajlik, ahogy ígértétek, és nagyon segítőkész az egész csapat! Senki ne habozzon, ha változtatni szeretne!"


László és Renáta2015. június 9.

László és Renáta véleménye

"Olyan helyre kerültünk, ahol nagyszerű munkatársakkal dolgozunk együtt, de ami a lényeg, hogy a főnökség is rendes és segítőkész. Igaz, kicsit más munkánk lett, mint amit eredetileg terveztünk, de ezt nem bánjuk. Most luxus apartmanokat takarítunk mindketten Kaprunban. Együtt vagyunk, együtt dolgozunk, együtt van szabadnapunk, tehát minden közösen történik."


Csepecz András2015. május 18.

Csepecz András véleménye

"Ami magát a Tiroli csapatát illeti, amennyire csak tudtak, segítettek. Ha adott esetben nem is vették fel telefont, visszahívtak, vagy más módon jelezték, hogy a rendelkezésemre állnak. Ami magát az ár/érték arányt illeti, elsőre soknak tűnhet, azonban munkába állás után bőségesen behozza az árát."


Berán Tamás véleménye / 2015. május 14.2015. május 14.

Berán Tamás véleménye

"A pályáztatás maximálisan megfelelő volt, örülök, hogy visszatérőként ilyen hamar időpontot kaptam. Az eddigiekhez hasonlóan, voltak telefonon történő megkeresések is. Volt, ahova személyes interjúra vártak volna, más helyre pedig 10-12 napos próbaidőre. Ezekkel a helyekkel konkrét időpont még nem volt megbeszélve."


Rédei Arnold2015. április 27.

Rédei Arnold véleménye

"Ahogy szóltak, hogy figyeljünk, mert "indul a buli", onnantól nem volt nyugtunk. Összesítve kb. 500 e-mailt kaptunk, nagyjából 20 hívást (egyébként a mai napig tart mindkettő) és 9 konkrét ajánlatot. Szombaton utazunk ki és hétfőn állunk munkába."


Linda és Bayu