Ausztriai mindennapok munka után – édes álom, teli has, vagy hogy is van ez?

Ausztriai mindennapok munka után – édes álom, teli has, vagy hogy is van ez?

 

A külföldi munkavállalás mindig sok kérdőjellel kezdődik.

Sose tudni biztosan mi fog várni az új munkahelyen, milyenek lesznek a körülmények, az elvárások, hogyan fogadnak majd az új kollégák és hosszasan sorolhatnám az ilyenkor megfogant kérdéseket, melyeket újra és újra feltesznek álláskeresőink.

Mivel a megválaszolatlan kérdések nagy részéből ered a kételkedés és a félelem, szeretném, ha minél felkészültebben tudnál nekivágni a következő szezonnak.

Hiszen, mint tudjuk, a tudás hatalom, és ha rendelkezel némi előismerettel, máris sokkal magabiztosabban tudsz mozogni az új környezetben.

 

A szállás és ellátás biztosított

Az elmúlt időszakban igen csak megszaporodtak az olyan típusú kérdések munkavállalóink részéről, hogy mégis mire számíthatnak a szállással és ellátással kapcsolatban, Ausztriában.

Ezeket a munkáltató biztosítja általában – a határ menti részeken és a nagyvárosokban (Bécs) sajnos nem -, de nem mindegy, milyen színvonalon…

Mivel a Tiroli csapat tagjai között is többen dolgoztak korábban alpesi hotelekben, illetve éttermekben, így saját tapasztalatunk is van a kinti szoba-helyzetről.

Ezen felül korábbi sikeresen elhelyezkedett álláskeresőink segítségét is igénybe vettük, hogy aktuális képet kapj erről a nagyon is fontos kérdésről.

 

Zimmerstunde és Ruhetag, de hol?

Mivel a vendéglátás sok túlórával és nagy fizikai erőbedobással jár, mindenképpen kell, hogy legyen egy olyan menedéked, ahova a Zimmerstundé-d és Ruhetag-jaidon visszavonulhatsz lazítani és kipihenni magad a következő műszakra.

Hogy mikor is lazíthatsz, itt találod.

Nagy többségben elmondható, hogy a munkavállalóknak felkínált szobák és ételek megfelelő minőségűek, azonban azt ne várd, hogy luxus körülményekkel fognak várni, hiszen dolgozni mész, nem pedig üdülni.

A másik nagyon fontos dolog, hogy adj időt magadnak, hogy megszokd az új dolgokat – legyen ez az új szobád illata, a párnád puhasága, vagy éppen az ételek ízvilága.

 

A következő kérdésekben kértük ki álláskeresőink korábbi véleményét, tapasztalait illetve fotóit, hogy azt Veled is megoszthassuk:

  • Milyen volt a szobád?
  • Milyen volt a munkaadók által biztosított étel?
  • Hogyan működött a mosás a szállodában?
  • Volt saját fürdőszobád?

Lássuk a legérdekesebb és leghasznosabb leveleket, melyeket jelenleg vagy korábban Ausztriában dolgozó munkavállaló küldött nekünk, néhány ténnyel és Tiroli.hu-s élménnyel kiegészítve:

Kedves Zsolt!

Mindenekelőtt nagyon örülök, hogy hallok felőletek.

Gyakorlatilag minden kérdésre „igen” választ tudok adni. Tényleg a legtöbb esetben volt saját fürdőszobám és szobám, csak hogy egy példát említsek.

Az ételek is a legtöbb esetben nagyon jók voltak.

Csupán egyetlen egy „negatívumot” tudok említeni, az pedig sajnos néhány – elsősorban német – kolléga, esetleg főnök viselkedése.

Egy kicsit más irányt vett az életem március óta – jelenleg kint tartózkodom Thaiföldön -, de sajnos itt szinte lehetetlen elhelyezkedni, tehát mindenképpen visszamegyek Európába és szeretnék ismét Ausztriában dolgozni.

Attila
Thaiföldről

(Attila referenciáját itt olvashatod.)

 

A személyzetet általában megpróbálják minél közelebb elszállásolni a munkavégzés helyéhez

Bevett szokás, hogy hotelek, panziók esetében házon belül – tetőtér, alagsor vagy nagyobb szállodáknál egy külön személyzeti szint – kapsz szobát.

Éttermeknél elő szokott fordulni, hogy a közelben biztosítanak egy vendégházat a munkavállalóknak.

Ilyenkor mindenképpen tisztázni kell, hogy gyalogosan is megközelíthető-e a munkahely, hiszen a hegyekben ez bonyolultabb lehet, mint gondolod.

A másik opció éttermek esetén, hogy a vendégtér felett van egy emelet kialakítva, és ezt bocsájtják rendelkezésedre.

Nagyjából minden helyen lehetőség van egy ágyas szobákban való elhelyezésre, ami azt jelenti, hogy saját használatra kapsz egy szobát, ami csak és kizárólag a Tiéd.

Nem kell osztozkodni senkivel, magad ura vagy.

A másik lehetőség, hogy Doppelzimmer-t kapsz, ez annyit tesz, hogy lesz egy lakótársad.

Ez a nagyobb szállodákra jellemző, ahol a vendégforgalomból adódóan magasabb az alkalmazott személyzet száma.

Ilyenkor nem szerint koedukált szobákat alakítanak ki és a későbbiek során esetleges szobatárs-cserékre is sor kerülhet.

A párban munkát vállalókat is tipikusan ilyen szobákban helyezik el. Ha párban szeretnél nekivágni, itt olvass tovább!

A szobák minden esetben bútorozottak, és a hotel színvonalát, illetve stílusát tükrözik nagy részben.

Persze ne várd el, hogy a személyzet tagjaként a szobád majd az amerikai filmekben látott elnöki szobákra fog hasonlítani!

Ausztriára amúgy is a visszafogott, autentikus, természetbarát lakberendezés a jellemző, így amire számíthatsz: kézműves fa bútorok, fehér letisztult színek és alpesi kilátás az ablakodból.

Ami a berendezést illeti, a legszükségesebb dolgokat fogod megtalálni: ágy – ágyneművel, éjjeliszekrény – lámpával, ruhásszekrény – néhány fogassal, íróasztal egy székkel, színes televízió vagy rádió.

A legtöbb helyen korlátlan WIFI áll az ott dolgozók rendelkezésére, ami ingyen használható.

Ha szerencsés vagy, erkéllyel rendelkező szobát kapsz – ahova lehet a szomszédos szobákban lakó kollégáiddal közösen tudtok kiülni és beszippantani a hegyi levegőt.

A szobád és balkonod tisztán tartása a Te feladatod és ezt munkaidőn kívül tudod elvégezni.

Takarítószereket természetesen biztosít a hotel.

Szia, Zsolt!

Zell am See-be kerültem a segítségetekkel, a Sporthotel Alpenblickbe.

A hotelben egy kis személyzeti szobát kaptam, amiben ágy, szekrény, íróasztal, TV, mosdókagyló és hűtő volt. Az ablakból a hegyoldalra láttam, ahol a hotel pónijai legeltek. A személyzeti fürdőszoba egy emelettel lejjebb.

Az étel évek óta híresen gyenge, de nem akadtam fent ezen, vettem magamnak, ami tetszett, vittem egy kis elektromos főzőlapot és egyszerűbb dolgokat meg tudtam főzni-sütni a szobámban.

Mosni és vasalni a hotel saját mosodájában lehetett, ahol volt kis mosógép is.

7 hónap után Dubaiba igazoltam, most egy éve dolgozom itt, de ha úgy alakul, szívesen megyek Ausztriába ismét, a Tirolival. Jól éreztem ott magam, sokat kirándultam, a tulajdonos család nagyon kedves volt és bizony felemelő érzés jól keresni.

Erika Dubaiból

(Erika korábbi referenciája itt olvasható
http://www.tiroli.hu/szentes-erika-velemenye-2013-marcius-9.html)

 

Erika további fotói:

 

Az osztrák konyhát sokan nem szívlelik, a többség véleménye szerint nem olyan ízes, mint a jól megszokott hazai, magyar koszt

Itt is érvényes az oly sokszor hangsúlyozott mondat: nem Ausztria kulináris oldalát mész kiértékelni, hanem pénzt akarsz keresni, és aki éhes, az nem válogat.

Természetes, hogy az első időszakban – főleg, ha korábban nem kerültél közeli kapcsolatba az osztrák konyhaművészettel – más lesz minden és hiányolod majd a feleséged vagy anyukád főztjét.

De hidd el, hogy meg fogod találni a számodra is ínycsiklandozó fogásokat.

Nehéz lenne felsorolni az osztrák konyha tipikus ételeit, főleg mert ahány tartomány, annyiféle íz.

Ezen kívül sok étterem nem is tipikusan osztrák ételeket kínál vendégeinek – és így az ott dolgozóknak sem.

A legtöbb étterem specializálódott: német, kínai, francia, olasz menüvel várja a betérőket.

A napi kétszeri étkezés biztosított a legtöbb helyen, ami a reggelit és ebédet vagy az ebédet és vacsorát jelenti.

Tapasztalatunk szerint nagy különbség van a családi üzemeltetésű kis hotelek és a nagyobb szállodák, illetve éttermek hozzáállását illetően ebben a kérdésben.

A Familienbetrieb-ekben nagyon családias a hangulat, a személyzet együtt eszik a családdal, ugyanazt a frissen készített ételt eszik, amit a család és annyit, amennyi jól esik.

A nagyobb vendéglátóegységekben – erre lehetőség sincs a nagy létszám miatt - viszont sajnos többször előfordul, hogy a vendégtérben megmaradt ételeket melegítik újra és a mennyiség sem mindig elegendő.

Így repetára vagy esti, lefekvés előtti nassolásra ezeken a helyeken egészen biztosan nem lesz lehetőséged.

A gyakorlottabbak már mikro sütővel érkeznek a szobájukba és ha megéheznek, egyénileg meg tudják oldani.

Kedves Zsolt!

A kérdésedre válaszolván a szobám kb. 25 m2, saját fürdőszobával, káddal és minden jóval: dupla ágy, szőnyeg, balkon, kanapé, tölgy szekrény és íróasztal székkel. Tehát teljesen normális és rendezett. A szoba a hotelben van, tehát munkakezdés előtt öt perccel indulok dolgozni.

A biztosított étel mennyisége: annyit eszek, amennyit akarok, mivel itt nálunk nem az előző napi megmaradt adagokat melegítik meg, hanem mi is megesszük az aznapi friss adagot, sőt heti egy alkalommal svédasztalos büfé van rendezve. A vendégekkel együtt vacsorázunk mi is a svédasztalról, csak nem egy helyiségben. Tehát minősége és mennyisége tökéletes. Azt mondta a kisfőnök, ha éjszaka akármikor megéhezünk, nyugodtan menjünk és együnk, igyunk bármit, akár a bárból is.

Mosás, vasalás ingyenes és akkor, amikor akarod. A mosószert is lehet használni – bár „Hollu” mosóport használnak, ami nem túl jó minőségű - és vasalni is lehet gőzvasalóval ingyen.

Egyszóval szuper a hely és már két éve itt vagyunk, szeretnek minket és mi is őket.

Attila Hinterthierseeből

 

A munkaruhád tisztán tartása a Te felelősséged és a főnökeid elvárják a makulátlan megjelenést.

A szállodákban lehetőséged van a házi mosoda használatára, ahol általában ipari mosógépeket találni, hiszen rengeteg textilt (ágyneműt, abroszt, törölközőt) kell igen rövid időn belül tisztára varázsolni.

De emellett mindig van egy kis mosógép és szárító is a dolgozók kényelmét szolgálva.

Ezt ingyen és akkor használhatod, amikor szükséged van rá.

Mosószert is biztosítanak a legtöbb helyen.

A munkaruhádnak nem csak tisztának kell lennie minden munkanapon, de a vasalást sem mulaszthatod el.

Erre nagyon kényesek, így jobb, ha nem sumákolod el.

Szintén a gyors munkát elősegítve, a vendéglátásban a gőzvasalók használata terjedt el.

 

Sziasztok!

Most jöttem haza a nyári meló után. Ezt is kipipáltam. Tök jó.

De nem megyek vissza ugyanarra a helyre, mert itthon ragadtam le – Balatonon -, mivel a kövem mindig ide esik vissza.

Először, mikor a munkaadómmal beszéltem telefonon, és bejelentettem neki, hogy nem tudok olaszul, azt mondta, nem érdekes, mert 90%-ban a vendégek németek, olaszul meg ő is és az egész család tud. Megkérdezte melyik napon tudok kezdeni és megegyeztünk.

Egyszemélyes szállodai szobát kaptam, saját fürdőszobával, WC-vel, TV-vel, ingyen WIFI-vel. Ezen felül reggeli, ebéd, vacsora és mosoda használat. Kár, hogy sok náluk a tészta étel, mostanában azt nem eszek…

Kétnyelvűek: mindenki németül beszél, csak ritkán váltanak olaszra, vagy a helyi dialektusra egymás között. Amikor németül beszélnek velünk, az a kristálytiszta német. Minden érthető, nincs elharapás, ragozatlan névelő, csak a – még a mozdulatokból is átjövő – természetes, nyugodt, udvarias kedvesség sugárzik a másik felé.

Próbáljátok ki! Jó hely, jó emberekkel!

Köszönöm a tiroli.hu-nak, hogy ezt az élményt nekem közösen megszereztük. Nagy a valószínűsége, hogy legközelebb is veletek utazok.

István Dél-Tirolból

(István is írt nekünk véleményt munkába állása után:
http://www.tiroli.hu/androkity-istvan-velemenye-2013-januar-13.html)

 

A fürdőszoba is több opciós dolog: ideális esetben a szobádból nyílik és egyedüli használója vagy.

Értelemszerűen, ha dupla ágyas szobában vagy elhelyezve egy kollégáddal, akkor kettőtök használja ugyanazt a fürdőt.

A másik megoldás, amikor több szobához – azaz több kollégához – egy fürdőhelyiség tartozik, azon a szinten, ahol el vagytok szállásolva.

A fürdőszobában jellemzően tusoló – elszórtan fürdőkád -, mosdókagyló tükörrel és polccal, valamint toalett található. Törölközőt a legtöbb helyen biztosítanak, de érdemes rákérdezni, nehogy meglepetés érjen.

Hajszárítóról Neked kell gondoskodni.

Csakúgy, mint a szobád tisztán tartását, a fürdőt is Neked kell rendben tartani és rendszeresen takarítani.

 

Kedves Szabó Zsolt és Tiroli Álláskereső!

Ez az első szezonom Ausztriában, egy 3*-os szállodában. Délelőtt szobalányként, délután pedig a konyhán dolgozom.

Szállásom a hotelen belül, a negyedik emeleten van. A harmadik emeletig működik a lift. Egy számomra kedves kis kuckó az, amiben lakom – egyedül. A szoba méreteit tekintve nem is férnénk el többen, de egy személynek elég. Egy heverő, szekrény, asztal egy székkel és egy kis éjjeliszekrény is van a szobában, amin egy kis színes TV áll. Internet működik, nem kell érte fizetnem. Korlátlanul használhatom és még a szobából sem kell kimennem.

Ágyneműt, törölközőket kérés nélkül biztosítottak számomra. A szobámból nyílik a fürdő, ami mosdóból, WC-ből és tusolóból áll. Értelemszerűen ezt is egyedül használom. Tartozik a szobához még egy balkon is, ami a mellettem lévő egy-egy szobával közös. Ez nagyon jó, mert jó időben – és persze szabadidőben – ide ki is tudok ülni. Szép a kilátás a környező hegyekre.

Ellátásról is jókat tudok mondani. Azt reggelizhetek, amit szeretnék – persze a meglévő kínálaton belül. Ez lehet többféle felvágott, sajt, joghurt, vaj, müzli, lekvárok, főtt tojás, tea, kávé, tej… amit szeretnék. Nincs kiporciózva.

Ebédre általában a  készít valamit frissen. Ugyanazt esszük, amit a főnök és családja. Mindig van leves, általában kétféle második és többféle saláta. Saját magunknak merítünk és ha kell még, akkor sincs gond. Tényleg úgy, mint otthon!

A vacsoránál ugyanaz a helyzet. Azt esszük, amit a vendégek. De ha nem ízlik – például én az itt sütött halat nem eszem -, akkor gyorsan csinál valamit a szakács, például egy omlettet. Jégkrémet, fagyit vagy befőttet, ha megkívánok, meg se kell kérdeznem, ehetek.

A személyzethez való hozzáállásról is csak jókat tudok mondani! Mondok egy példát: augusztus utolsó napjától öt napig nem volt vendégünk. Gondoltam, haza kellene ugranom, de sajnos nem tudtam mivel hazamenni. Kocsim itt nincs, vonattal nagyon körülményes innen, a maszek buszosnak meg későn szóltam már. Mi legyen? Az utolsó este a főnökasszony – kérés nélkül – felajánlotta a saját kocsiját, hogy menjünk haza azzal! A többes számot a szintén magyar felszolgáló kollégám miatt használom.

Zsuzsanna Kitzbühelből

(Zsuzsa is írt nekünk korábban a Szezonális Program tapasztalatáról:
http://www.tiroli.hu/szalai-zsuzsa-velemenye-2013-majus-10.html)

 

Zsuzsa szobája Ausztriából:

Végezetül szeretném hangsúlyozni, hogy akárhogy is alakul – külön vagy dupla ágyas szobában töltöd a munka utáni pihenődet -, ne felejtsd el, hogy csapatban dolgozol és ezen csapat minden tagjának közös érdeke, hogy jól működő közösséget alkossatok.

Hidd el, könnyebb lesz az életed, ha nyugalomban és éretten tudjátok kezelni az esetleges kulturális különbségeket – hiszen nem csak magyarokkal és osztrákokkal fogsz együtt dolgozni, hanem románokkal, lengyelekkel és számos környező országbeli vendégmunkással is.

Mivel a munkaidőtök is különböző időszakokban lesz, az összeszervezés némi szolidaritást fog igényelni.

De jó hangulatban a munka is könnyebb!

 
Kérdésed van az ausztriai munkával kapcsolatban?
Tedd fel nekünk itt!

2009 óta több, mint 236 sikeres álláskeresőnk véleménye itt, akik a Tiroli Állások Szezonális Programmal jutottak ki

Réka és Zsolt sikeresen helyezkedett el szobalányként és szobafiúként Ausztriában!2018. január 3.

Réka és Zsolt véleménye

"Először is, nem az volt a legfontosabb, hogy mikor utalunk pénzt, hanem az, hogy felkészítsenek minket a pályáztatásra. Miután minden információt készségesen közöltek velünk, és maximális segítséget kaptunk minden felmerülő problémánkra, illetve kérdésünkre, német nyelvű telefonos interjúra került sor. Mindezt azért, hogy teljes felelősséget tudjanak vállalni, az általuk pályáztatott emberekért."


Soós Tímea véleménye2017. november 7.

Soós Tímea véleménye

"Mielőtt belevágtunk a pályáztatásba, csináltunk egy próba állásinterjút, ami sikerült is, majd ezután egy szeptemberi pénteki napon elindult a lavina. Gyakorlatilag 1 órán belül 3 telefonhívást kaptam, hogy azonnal mehetek dolgozni, ebből az egyik már a jelenlegi munkaadóm, akit azonnal ki is választottam magamnak, és választásom nagyon is jóra sikeredett."


Veress Katalin véleménye2017. július 31.

Veress Katalin véleménye

"Több éven keresztül a bejelentett munkám mellé, másodállást, harmad állást is vállaltam. Büszkén, emelt fejjel, becsületesen tettem a dolgom. Csakhogy rájöttem, az élet nem csak a munkából kellene, hogy álljon. Nem kellene, hogy luxus legyen 1 mozi, 1 színház, 1 éttermi vasárnapi ebéd és a nyaralásról ne is beszéljünk. Rájöttem, méltó életet szeretnék élni és méltó életet szeretnék biztosítani a családomnak. Jobb példát szeretnék mutatni, mint azt, hogy az élet csak munkából áll!"


Eszter és Misi véleménye2017. július 31.

Eszter és Misi véleménye

"2016 őszén egy kedves ismerősünk által kaptuk meg a Tiroli Álláskeresők elérhetőségét. Az ismerősünk szintén a tirolisok segítségével talált munkát Ausztriában. Ezek ismeretében nyomban fel is vettük velük a kapcsolatot. Majd Simon Ákos lett a mi ügyintézőnk, akinek a segítségével gyakorlati telefonos német interjúra készülhettünk fel."


Róbert sikeresen helyezkedett el mosogatóként Ausztriában!2017. június 28.

Róbert véleménye

"Én régóta szerettem volna külföldön dolgozni ezért is kerestem meg a Tiroli Álláskeresőt. Nagyon örülök, hogy együtt indítottuk el ezt a munkakereső folyamatot. Egy nagyon profi csapatról van szó, mindenben és mindenkor segítettek, amikor csak szükségem volt rá. Nagyon sokat köszönhetek eddig nekik..."


Iványi Anett és Rácz Miklós Máté sikeresen helyezkedett el szobalányként és konyhai kisegítőként Ausztriában!2017. május 22.

Iványi Anett és Rácz Miklós Máté véleménye

"A mi esetünkben jellemzőbbek voltak az e-mailek, telefonon kb. 2-3 megpályázott helyről hívtak vissza minket. Három nap múlva már körvonalazódott, hogy melyek azok a hotelek, szállodák, ahová mehettünk volna próbamunkára, vagy akár azonnali kezdéssel dolgozni. Majd az egyik családi hoteltől az önéletrajzunk elküldése után már meg is kaptuk a szerződésünket, amire igent is mondtunk. Tehát másfél héttel a pályáztatás után már úton voltunk leendő munkahelyünkre. Jobb helyet keresve sem találhattunk volna."


Soskó Eszter és Lukács Péter sikeresen helyezkedett el felszolgálóként és konyhai kisegítőként Ausztriában!2017. május 4.

Soskó Eszter és Lukács Péter véleménye

"A második pályáztatás során találtuk ezt a munkahelyet, szinte elsők között érkezett az ajánlat, amire "lecsaptunk". Nagy előnye volt számunkra, hogy nem kértek személyes interjút, nem kellett több mint 1000 km-t autózni maximum harminc perc miatt. Telefonon és e-mailben minden kérdésünkre választ kaptunk noha az első levélben is nagyon részletes beszámolót kaptunk a főnökség részéről. Végülis két nappal az első megkeresés után igent mondtunk az ajánlatra, melyben nagy szerepe volt annak, hogy éves állásról van szó, és természetesen a fizetésnek, mely igen magas."


Szabina és András sikeresen helyezkedett el konyhai kisegítőként és pincérként Ausztriában!2017. március 7.

Szabina és András véleménye

"Végül 2016 októberében csináltuk meg a párommal a telefonos próbainterjút és mindkettőnknek sikerült, de attól függetlenül sokat németeztünk. Így ezután november 18-án délután háromnegyed 4-kor, ennyire emlékszem rá, akkor indították el a pályáztatást. Szerintem nem telt el 20 perc és folyamatosan jöttek a levelek. Az egész hétvégénk erről szólt, de egy percét sem bántuk meg, mert nagyon sok tapasztalatot nyertünk ezzel és nagyon sok segítséget is kaptunk Ákostól és Szimitől, valamint akkor nem dolgozhatnánk most kint."


Német Viktória és Bakos Péter sikeresen helyezkedett el szobalányként és mosogatóként Ausztriában!2017. február 17.

Német Viktória és Bakos Péter véleménye

"Szeptemberben újra pályáztunk, és ismét kaptunk több száz emailt, pár telefonos megkeresést. Az emailek nagy része ismét elutasító volt, ám akadt közöttük pár érdeklődő, és négy ajánlat is, ám végül egy telefonos megkeresésre mondtunk igent, mivel leendő főnökünk egy magyar alkalmazottjával hívatott fel minket, ez pedig nagyon szimpatikus volt."


Madarász Zsuzsa és Széles Attila véleménye / 2017 január 24.2017. január 24.

Madarász Zsuzsa és Széles Attila véleménye

"A főnökök rendesek, szeretjük őket, van 5 szlovák, 1 lengyel, 1 bosnyák, 1 osztrák és 4 magyar kollégánk. Szóval így vagyunk. A magunk módján igyekszünk kis piros pontokat szerezni: a párom minden nap a főnökkel megy le a faluba elintézni dolgokat és olyankor amiben csak tud, segít, beszélget a főnökkel, én pedig igyekszem a lakást szépen kitakarítani, csinosítani, a vendég wckbe vettem 1-1 cserép primulát, amitől kicsit barátságosabb a helység."


Balázs sikeresen helyezkedett el takarítóként Ausztriában!2017. január 24.

Balázs véleménye

"Az első telefonos beszélgetésünk után úgy döntöttem, megpályáztatom magam velük, amihez minden segítséget megkaptam, elmondták, mik a teendőim, mire számíthatok, segítettek a német nyelvű önéletrajzom megírásában, folyamatosan tartották velem a kapcsolatot. Véleményem szerint nagyon megbízhatóan dolgoznak, csak ajánlani tudom őket."


Tibor véleménye / 2017. január 11.2017. január 11.

Tibor véleménye

"Némi "aggodalommal" szántam magam rá, hogy felkeressem a Tiroli Álláskereső-t, ugyanis magyar viszonylatban nem kevés pénzbe kerül. Mivel ez az első szezonom itt kint, így nem sok fogási lehetőségem volt, így rászántam magam."


Vajai Ákos véleménye / 2016. december 21.2016. december 21.

Vajai Ákos véleménye

"Mikor elkezdődött a pályáztatásom utána egyfolytában csörgött a telefonom. Pár nap alatt kb. 40 telefonhívásom volt és majdnem 300 e-mailt kaptam. Mára már több mint 500 levelet kaptam. Nagyon hamar találtam megfelelő állást, nem hazudok kb. 40perc alatt!!"


Zsolt véleménye / 2016. december 20.2016. december 20.

Zsolt véleménye

"Végül is szeptemberben volt a harmadik pályáztatásom, amikor is Tirolból kaptam egy telefonhívást, majd állásinterjúra hívtak. Az elbeszélgetés napja pont a születésnapomra esett és végül is sikerült a téli szezonra elhelyezkednem egy szállodában, mint londiner. Lassan egy hónapja már, hogy itt vagyok, de eddig csak pozitív tapasztalataim vannak a hotellel kapcsolatban."


Mozsolics Ádám véleménye / 2016. december 142016. december 14.

Mozsolics Ádám véleménye

"Jó ideje figyeltem már a Tiroli álláskereső oldalát és idén jutottam arra az elhatározásra, hogy kipróbálom magam a tiroli vendéglátásban. A kapcsolatfelvétel remekül ment, minden kérdésemre szinte azonnal választ kaptam."


Veres Otília véleménye / 2016. december 8.2016. december 8.

Veres Otília véleménye

"Először is...a pályáztatástól először kicsit féltem, ugyanis reggel kilenc körül megindultak az e-mailek és 3 nap alatt kb 400-ra kellett válaszolnom. Úgy 30 - 35 telefonhívás volt 2 nap alatt, tényleg, ebben a két napban mással nem is tudtam foglalkozni."


Szilvia véleménye / 2016 november 21.2016. november 21.

Szilvia véleménye

"A Tirolit egy ismerősöm ajánlotta és nem csalódtam! Elsőre kicsit soknak tűnik a szolgáltatásuk díja, de itt legalább biztosan kapsz munkát! 2016. október 14-én indult a pályáztatásom és az első három napban több száz emailt kaptam. Kicsit gondban is voltam a kiértékelésükkel. Komoly táblázatot kellett készítenem, hogy ki milyen távol van, mennyi munkaóra, mennyi a fizetés."


Alida és Zsolt véleménye / 2016. november 9.2016. november 19.

Alida és Zsolt véleménye

"Nem volt semmilyen tapasztalatunk, és nem akartunk teljesen vakon belevágni, így elkezdtünk olvasgatni az interneten, hogy milyen lehetőségeink vannak. Ekkor találtuk meg a Tiroli Álláskereső oldalt. Először túl szépnek tűntek az ott leírtak. Majd felvettük a kapcsolatot Velük, és végül nem csalódtunk. Sikerült munkát találnunk Tirolban, egy gyönyörű környezetben."


Gábor és Emília véleménye / 2016. augusztus 19.2016. augusztus 19.

Gábor és Emília véleménye

"Több állásajánlat közül is választhattam, aztán jött egy konkrét ajánlat munkaszerződéssel. Ez a téli szezon 3 és fél hónap volt, sok munkával és nagyon jó fizetéssel!Idén tavasszal újra pályáztam a nyári szezonra, ezúttal már a barátnőmmel együtt. 300 email és 5 telefonhívás érkezett három nap alatt. Most Vorarlbergben dolgozunk egy hotelban, ő szobalány, én házmester vagyok."


Váczi Viktória sikeresen helyezkedett el felszolgálóként Ausztriában!2016. augusztus 5.

Váczi Viktória véleménye

"A Tiroli Álláskereső segítségét kértem, mert volt már nem egy próbálkozásom, csak úgy az internetről kinézett e-mail címek, telefonszámok megkeresésével, de nem lett belőle semmi. Még vissza se jeleztek. A pályáztatásnál viszont majdnem 400 e-mailt kaptam alig pár napon belül, ebből minimum 160 munkaadó kért önéletrajzot vagy személyes találkozót."


Csuhai Réka véleménye2016. augusztus 1.

Csuhai Réka véleménye

"Mint sokan, én is eleinte némi kétellyel jelentkeztem a Tiroli Álláskeresőhöz, de aztán azt kell mondjam, ez volt életem legjobb döntése. A kifizetéssel kapcsolatban minden rendben ment, a szerződést is megkaptam, semmiféle átverés nincs benne. Minden felmerülő kérdésemre azonnal kaptam választ, Szimonetta pedig mindig nagyon kedves, segítőkész és valóban bármikor fordulhattam és fordulhatok hozzá."


Balogh Attila véleménye / 2016. július 12.2016. július 29.

Tamás véleménye

"Interneten találtam rá a Tiroli Álláskereső oldalra. Bizonytalan voltam? Igen! Működik-e az oldal, tudnak-e majd nekem munkát találni, bizonytalan nyelvtudással és sorolhatnám a kételyeket. Kitöltöttem az oldalukon a jelentkezést, egy percembe telt. Másnap hívtak is, de munkám végett nem tudtam reagálni. Kaptam email, hogy mikor tudnak elérni, megbeszéltünk egy nekem megfelelő időpontot..."


Balogh Attila véleménye / 2016. július 12.2016. július 12.

Balogh Attila véleménye

"2016-ra jutottam el arra a szintre, hogy alapdolgokat értettem, és a munkához szükséges utasításokra is tudok válaszolni. Így ez év elején a téli szezon felénél már „próbára” tehettem a nyelvtudásom. Ekkor ismerősök révén kerültem ki. Itt a fizetés mellett, a tapasztalat az, ami sokat ért nekem. Ez a szálló nyáron nem üzemel, így kezdődött a nyári pályáztatásom a Tiroli Álláskeresővel. Ez valamikor a hónap elején, közepén volt. Már az első nap több mint 100 levelet kaptam. Összesen 285 bejövő levelem volt, ebből 15 helyről érdeklődtek komolyabban. Volt 2 telefonhívásom."


Gábor véleménye2016. június 6.

Gábor véleménye

"Az első három nap alatt majdnem 300 email-t kaptam vissza, amiből kb. 10-12 volt, amely már konkrétan érdeklődött a munkám iránt. Emellett 4-5 telefonhívást is kaptam 2 nap alatt. Már a második napon elfogadtam egy állásajánlatot, és szerencsére az a hotel keresett meg, ahol az öcsém is dolgozik."


Kampós Zoltán véleménye / 2016. május 25.2016. május 25.

Kampós Zoltán véleménye

"Már betöltöttem a 60-at, amikor tavaly októberben megkerestem a Tiroli Álláskeresőt. Volt egy konkrét, határozott célom: egy szuper kategóriás „pedelec system” elektromos kerékpár. Mint a mellékelt fényképen láthatod, már meg tudtam venni, idén áprilisra összegyűlt rá a pénz, sőt maradt is belőle, ha kirándulni lenne kedvem az új szerzeményemmel..."


Kati és András véleménye / 2016. április 18.2016. május 11.

Kinga és József véleménye

"Az önéletrajzunkban szereplő adatokat természetesen felhasználhatjátok. A pályáztatásunk napján már konkrét ajánlatokat kaptunk, másnap pedig megtaláltuk azt a helyet, ahol jelenleg is dolgozunk. Amikor azt mondták, hogy több száz email-re számítsunk, azt hittük túlzás, de meglepődve tapasztaltuk hogy 325 db email kaptunk. Egy korrekt csapattal volt dolgunk, akik nagyon kedvesek, segítőkészek voltak, bármilyen kérdésünkre készségesen válaszoltak. Mi úgy gondoljuk megérte a befektetett pénzt."


Kati és András véleménye / 2016. április 18.2016. április 18.

Kati és András véleménye

"Keddi napon volt a pályáztatásunk, még aznap délután kaptunk telefonon konkrét ajánlatot, amit el is fogadtunk, viszont indulás előtti este, azaz csütörtökön kaptunk egy még jobbat, amire rögtön igent mondtunk. Így az elsőt lemondtuk és az új helyre utaztunk ki végül, ahol nagyon jól érezzük magunkat..."


Rózsa és László véleménye / 2016. április 11.2016. április 14.

Kövér Tibor véleménye

"Akkor nem volt jó a nyelvtudásom s akkor mosogató állást pályáztunk meg annak ellenére, hogy a szakmám szakács. Most nyelvtudásom miatt már, illetve a tapasztalatom alapján szakácsként próbálkoztam. Nagy ez az Ausztria, s nem mertem mindenhova bekopogni hol is kereshetnek szakácsot. Így fordultam hozzátok..."


Rózsa és László véleménye / 2016. április 11.2016. április 11.

Rózsa és László véleménye

"Ennyire korrekt céggel és dolgozóikkal manapság nem találkozol, mint ők!!! Az egy év alatt, bármikor, bármilyen segítséget kértünk, azonnal, késedelem nélkül segítettek. Itt megértést és segítséget kapsz, nem pedig üres szavakat vagy esetleg kritikát."


Ágnes véleménye 2016. március 2.2016. április 5.

Niki és Gábor véleménye

"Én szobalányként voltam pályáztatva, de reggeliztető lettem és csak néha kellett takarítanom. Először nehéz volt, de nem szabad feladni. Idővel bármibe bele lehet jönni. Úgy éreztem, nem tudok annyira jól németül, sőt néha még bujkáltam is, csak hogy ne szóljon hozzám a vendég. Mostanra már csak nevetek az egészen. Dolgoztam konyhán, mosogattam, sőt még a bárba is beállítottak sört csapolni! Tapasztalatnak mindenképpen nagyon hasznos volt!"


Ágnes véleménye 2016. március 2.2016. március 2.

Ágnes véleménye

"Egy éve iratkoztam fel a hírlevelekre, amiből megbizonyosodott, hogy egy korrekt csapat áll a rendelkezésemre, mert heti rendszerességgel kaptam tájékoztató leveleket a tiroli munkákról, életről, szerződésekről. Miután megtörtént a sikeres telefonos állásinterjú, a pályáztatás előre egyeztetett időpontban egy pénteki napon indult."


Gabi és Sanyi véleménye2016. február 15.

Gabi és Sanyi véleménye

"Házaspár vagyunk, külön kis lakrészt kaptunk előszobával, fürdőszobával együtt. Gyakorlatilag így a fizetésünket, amit becsületesen kifizettek, szinte egy az egyben félrerakhatjuk. Bevalljuk izgultunk és egy kicsit, hogy megéri-e ennyi pénzt befektetni, mivel még nem igazán dolgoztunk vendéglátásban, és nem vagyunk már fiatalok. A Tiroli Álláskereső csoport odaadó, gyors, barátságos, megértő, rugalmas munkájával, két hét alatt megvalósult az álmunk."


Szandi és Zoli véleménye2016. január 22.

Szandi és Zoli véleménye

"Január 5-én volt a második pályáztatásunk. Nagyon meglepődtünk, amikor 11 közös megkeresést kaptunk, amiből 5 konkrét állásajánlat volt. Három napra rá már utaztunk is Ausztriába. Most egy étteremben dolgozunk Obertauern-ben. Szandi, mint takarító és konyhai kisegítő, én pedig házmester és tányérhordó. Elégedettek vagyunk a fizetéssel és a csapat is jó."


Viktória véleménye2016. január 22.

Viktória véleménye

"Annyit a nyelvi előszűrésről, ez mar jelzi az iroda komolyságát, hiszen nem hiteget a "nyelvtudás nélkül találsz munkát"-tal. Minden külföldön dolgozó tudja jól, minimális nyelvtudás nélkül elvérzel! A pályáztatás napján reggel Katával telefonon beszéltünk, ellátott a megfelelő tanácsokkal, és tapasztalattokkal. A pályáztatás elindulása után azonnal csörgött a telefonom, és ez egész nap, ill. a következő két napban folyamatos volt."


Lőrincz Linda és Tóth László2016. január 19.

Evelin és Gábor véleménye

"A Tiroli Állások Szezonális programcsomag nélkül mi most nem lennénk itt. Nem elsőre találtuk meg a párommal álmaink munkahelyét, de nem adtuk fel és most úgy érezzük álmaink valóra válnak."


Lőrincz Linda és Tóth László2016. január 14.

Lőrincz Linda és Tóth László véleménye

"Nagyon szimpatikus volt amiket az oldalukon olvastunk. Regisztráltunk és másnap már hívtak is telefonon, elmondták mi és hogyan működik rajtuk keresztül. A összeg hallatán kicsit gondolkodóba estünk, hiszen két főnek az 1 éves asszisztencia valljuk be, otthoni viszonylatban sok pénz. Egy hét gondolkodás és internetes böngészés után úgy döntöttünk belevágunk!"


Scheigl Dezső2016. január 14.

Scheigl Dezső véleménye

"2014-ben és 2015 tavaszán is elvégeztem egy alapszintű nyelvtanfolyamot, hogy meglegyen a kellő önbizalmam, közben Szilvi többször hívott telefonon is és e-maileket is váltottunk, hogy nekem mikor lenne jó a pályáztatás. Végül 2015. május 22-én megtörtént: kiküldtük a pályázati anyagot tizenötezer szállodába. Este csak egy pár válaszlevelet kaptam, de másnap már özönlöttek az e-mailek és volt egy pár telefonhívásom is. Az egyik levélben azt írta a szálloda igazgató, hogy hétfőn felhív telefonon a részleteket egyeztetni. Közben jött másik kettő ajánlat is. Mindenkinek visszaírtam."


Júlia véleménye2016. január 7.

Júlia véleménye

"Kezdetektől fogva segítő készséget tapasztaltam. Miután sikerült a telefonos próbainterjúm, befizettem a díjat, amit persze sokalltam egy kicsit, de megérte. Elkezdődött a pályáztatásom december 8-án. Két héten belül közel 300 email érkezett, és folyamatosan csengett a telefonom is. "


Csepecz András2016. január 7.

András véleménye

"Rögtön a pályáztatás után kerestek is telefonon: 6 hívásom volt összesen, ezek közül négy volt potenciális állásajánlat. Általánosságban elmondható az ajánlatok részleteiről, hogy napi 8-9 óra munkaidőt tartalmaztak, heti 5-6 nappal, nettó 1100-1200 körüli fizetéssel. Szállás, ellátás mindenhol biztosítva volt."


Virág és Levi véleménye / 2016. január 6.2016. január 6.

Virág és Levi véleménye

"A pályáztatástól számítva 2-3 napon belül már legalább 10 munkahely között tudtunk választani, rá egy hétre már úgy vettük fel a telefont, hogy „sajnáljuk, de már találtunk helyet”, mert nem szerettünk volna még több lehetőség közül választani. A bőség zavara! Két hét múlva (kb.) már dolgoztunk. A Tiroli Csapat tagjai segítettek mindenben minket, kezdve az önéletrajztól egészen a munkakezdésig, de biztos vagyok benne, ha most hívnám fel őket valami nyavalyámmal, készséggel állnának a rendelkezésünkre. Szóval minden úgy volt, ahogy mondták - ez valljuk be, ritka!"


Landauer Andrea véleménye2015. december 17.

Landauer Andrea véleménye

"Hozzájuk egy távoli ismerős rèvèn jutottam el, aki szintèn az ő segítsègükkel vállalt munkát Ausztriában. Pályáztatásom feltètele egy sikeres telefonos nèmet nyelvű próbainterjú volt. Ezt követően kezdődött meg a pályázati anyagom elkèszítèse. Bemutatkozó levelem elküldèsèt követően 1 óra alatt közel 200 emailem ès kb 10 telefonos megkeresèsem èrkezett. Hihetetlen volt."


Gál Krisztina véleménye2015. november 30.

Gál Krisztina véleménye

"Minden úgy történt, ahogy megígérik, ettől ne tartson senki! Bármilyen kérdésemre még aznap választ kaptam. Teljesen elégedett vagyok, igaz az ár elsőre valóban soknak tűnik, de biztos vagyok, hogy megéri hozzájuk fordulni, feltéve, ha gyorsan szeretnél munkába állni!"


Gabi véleménye / 2015. november 30.2015. november 30.

Gabi véleménye

"Két hét sem telt el, és több konkrét munkaszerződés volt a kezemben. December 10-én fogok kezdeni egy szállodában mint szobalány.
Kétségeim persze voltak, de annyira profi, korrekt és nagyon-nagyon kedves és segítőkész csapatról van szó, hogy ezek hamar szertefoszlottak."


Dóra és Rita véleménye2015. november 30.

Dóra és Rita véleménye

"Én már egy barátnőmtől hallottam a Tiroli Álláskeresőről, így bátran hívtam őket telefonon. Kata és Dóra, meg az egész csapat nagyon kedvesek és segítőkészek voltak. Elmondták a folyamatot, minden kérdésünkre maximálisan jól válaszoltak. Elsőként a telefonos próbainterjún kellett átesnünk, ami sikerült, ezután megtörtént a pénzbefizetés, és kitűztük a pályáztatás napját."


Golgovszki Csaba véleménye / 2015. november 9.2015. november 9.

Csaba véleménye

"Kezdetektől fogva korrektséget és segítő készséget tapasztaltam.
Mindent részletesen megbeszéltük, megtörtént a próba interjú és miután megfeleltem, összeállítottuk a pályázatomat. Ebben szinten kaptam segítséget, hogy a lehető leghatékonyabb legyen. Napok alatt eljutottunk odáig, hogy a Tiroli elküldje a jelentkezésemet a hotelekbe. Már aznap számtalan levelet kaptam."


Ilona véleménye2015. november 2.

Ilona véleménye

"Nagyon elégedett vagyok a telefonos segítséggel, amit napi szinten folytattam az ott dolgozó program koordinátor hölggyel. Egy napon sem hagytak magamra, bíztattak és bátorítottak. A Tiroli Álláskereső program előtt, személyesen is próbáltam különböző cégeknek írni, elküldeni önéletrajzom, de még válasz levelet sem kaptam, hogy NEM!"


László véleménye / 2015. november 2.2015. november 2.

László véleménye

"Hosszas böngészés után rátaláltam a Tiroli Álláskereső oldalra. A kétségeimet leküzdve végül úgy döntöttem belevágok. Már az elejétől kezdve nagyon segítőkész és kedves volt a csapat. Szeptember végére megbeszéltünk egy időpontot, hogy mikor várhatom a hívást. A sikeres tesztem után megbeszéltünk egy újabb időpontot, hogy mikor indul a pályáztatásom, mint konyhai kisegítő."


Lili és Viktor véleménye2015. november 2.

Lili és Viktor véleménye

"Akik most vágnak/vágnának bele, azoknak azt üzenném, hogy igen, soknak tűnik a pályáztatás díja, de amikor a kezedben tartod a szerződésed a pároddal együtt, eltörpül az összeg. Az első hónapban vissza is térül, egy fizetésből is.
Amit érdemes figyelembe venni: nincs ebben semmi csoda, a németnek kommunikációs szinten mennie kell, a Tiroli csapat innentől kezdve mindent levesz a válladról."


Margit véleménye2015. október 19.

Margit véleménye

"Mindig mindenben abszolút kedvesen segítőkészen álltak a dolgokhoz, sőt még tananyaghoz is jutottam általuk. Legalább 350 e-mailt és több tucat telefonhívást kaptam, nem beszélve az azonnali ajánlatokról. 7 helyen kezdhettem volna ugyanazon időben és már a téli szezonra is több tucat ajánlatot kaptam!"


Major Anikó2015. október 8.

Major Anikó véleménye

"Már az elejétől kezdve nagyon segítőkész és kedves volt a csapat. Elkezdtem tanulni a németet és pár hónap után jeleztem, hogy megpróbálom a tesztet. Megbeszéltünk egy időpontot, hogy mikor várhatom a hívást. Szeptemberben aznap már nagyon izgultam. A sikeres tesztem után megbeszéltünk egy újabb időpontot, hogy mikor indul a pályáztatásom."


Péter Márk és Ignáth Mónika véleménye2015. szeptember 21.

Márk és Mónika véleménye

"A hotelben, ahol dolgoztunk volt egy fiatal pár, akik általatok pályáztak és mivel csak jó véleményük volt a cégről, így nyugodtan mertünk belevágni, és nem is csalódtunk. A pályáztatási napunkon rengeteg telefonhívásunk volt, amit még kissé félve bonyolítottunk, de néhány után már néhány konkrét kérdéssel fordultunk a munkaadóinkhoz."


Márk véleménye2015. augusztus 25.

Márk véleménye

"Voltak rajtam kívül is magyarok: pincérek és a szakácsunk is.  Próbaidőm nem volt, sőt másnap reggel már jelenésem volt ingben és mellényben, az étteremben. Bedobtak a mélyvízbe rendesen. Pörgés van, de így hamar el is telik az idő. Esténként nem kell altatni és arra sincs időm, hogy leüljek malmozni. De nekem ez tetszik, ezért jöttem ki felszolgálni."


Martin és Ádám véleménye / 2015. augusztus 24.2015. augusztus 24.

Martin és Ádám véleménye

 "Konyhai kisegítőnek jelentkeztünk mindketten, de végül úgy hozta a sors, hogy pincérnek tanítanak be minket (ez még jelenleg is zajlik). 18 évesek vagyunk, az elején kételkedtünk ebben az egészben, hogy ilyen fiatalon szakma és munkatapasztalat hiányában munkát tudtok szerezni nekünk. De a végeredmény a fontos, vagyis hogy itt vagyunk és dolgozni tudunk."


Anita és Zsolt véleménye / 2015. augusztus 10.2015. augusztus 10.

Anita és Zsolt véleménye

"Korábban már dolgoztunk Ausztriában, de a téli szezonra találtunk csak munkát. Három szezont dolgoztunk egy étteremben, ahol nagyon szerettünk dolgozni. Minden tavasszal, mikor hazajöttünk, nekiálltunk munkát keresni a nyárra, de nem sok sikerrel. Aki próbálta, az tudja, hogy pároknak nagyon nehéz, sokan egyből elutasítják a párok jelentkezését. Idén azonban úgy döntöttünk, segítséget kérünk a munkakereséshez."


Linda és Bayu véleménye / 2015. augusztus 04.2015. augusztus 04.

Linda és Bayu véleménye

"Most végre tényleg olyan munkát végzek, amire vágytam, heti 5 nap munka és 2 nap szabad, fixen, heti 40 órában. Jelenleg még esti műszakban, de remélhetőleg hamarosan válthatok reggelire és akkor tényleg maximálisan "normális" és átlagos életet élhetünk majd."


Edit véleménye / 2015. július 31.2015. július 31.

Edit véleménye

 "Külföldre "Zimmermädchen" vagy "Küchenhilfe" beosztásban szerettem volna menni dolgozni. Miután a Tiroli Álláskereső meghirdette pályázatomat, pár napon belül kb. 200 e-mail-t kaptam és 25 konkrét állásajánlatot azonnali kezdéssel. Végül egy ausztriai panziót választottam a Fertő-tó partján."


Dukai István véleménye / 2015. július 29.2015. július 29.

Dukai István véleménye

"Kedves Szilvia, bátran mondhatom, hogy még ilyen segítőkészek soha nem voltak velem munkakereső irodákból. A sok sikertelenség és csalódás közben soha nem hagytatok cserben. Tény és való, hogy sokan kudarcot vallunk és feladjuk a harcot abban, hogy jó munkahelyet találjunk. Az igazság az, hogy nekem sem sikerült elsőre, sőt, másodszorra és harmadszorra se, de hála Nektek, végül megtaláltam azt a munkahelyet, ahol kedvesen és emberhez méltóan bántak velem."


Kóré Ferenc2015. július 13.

Kóré Ferenc véleménye

"Erre fel voltam készülve, hiszen akkor akartam elhelyezkedni, amikor már rég elindul a szezon. De sok időnek nem kellett eltelnie, hogy végül megtörténjen az, amire a Tiroli Álláskereső ígéretet tett. Június 11-én már konkrét ajánlatot kaptam, 16-án pedig már kezdhettem is dolgozni Fügen városában. Szerencsésen alakultak a dolgaim, jó helyre és türelmes, jó csapatba kerültem, hamar be tudtam illeszkedni."


Szebelledi András2015. július 9.

Szebelledi András véleménye

"Hol is kezdjem… nagyon köszönöm nektek a segítséget, amit értem tettetek. Hálás vagyok, kellemesen csalódtam bennetek: tényleg odafigyeltek az ügyfelekre, ez nagyon pozitív, főleg ebben a nehéz helyzetben, ami most a világban van. Bátran merlek ajánlani titeket, bárkinek, hisz saját magamon tapasztaltam, hogy megbízhatóak vagytok!"


Szivos Dávid véleménye2015. július 8.

Szivos Dávid véleménye

"Ezután visszajelzést kaptam egy panziótól, amelyet egy osztrák család üzemeltet. Itt csak egyedül én voltam magyar. Megérkezésemkor adatokat egyeztettem és azonnal ingyen szállást, étkezést és Wifi-t biztosítottak a számomra. Másnap már tudtam kezdeni, 14 napos próbaidőm volt, mikor vége lett, a szerződés már a kezemben volt. A havi fizetésem nettó 1.000 euró körül van. Mosogatóként tudtam elhelyezkedni, a kollegák itt is kedvesek, segítőkészek, úgyhogy megtaláltam a helyem a nyári szezonra."


Marcsi és párja2015. július 6.

Marcsi és párja véleménye

"Bevallom, mi is nagyon kételkedtünk ebben az egészben, mert nem kis pénzről van szó és a kisördög ott motoszkált, mi van, ha átverés az egész és úszott a pénzünk stb. De szerencsére nem így lett és nagyon kellemesen csalódtunk. Mi azért mertünk belevágni, mert barátnőm ajánlotta nekünk, a férjével ők is a Tiroli Álláskeresővel jutottak ki Ausztriába, szintén párként, mint mi. Azt hozzá kell tennem, hogy semmilyen vendéglátós tapasztalatunk nem volt, és külföldön sem dolgoztunk még soha."


Angéla és Frici véleménye / 2015. július 6.2015. július 6.

Angéla és Frici véleménye

"Ettől fogva folyamatos kapcsolatot tartottunk telefonon és e-mailben és minden kérdésünkre választ kaptunk. Természetesen nagyon megfontolt emberek vagyunk és bennünk is felmerült a kérdés, hogy valóban úgy van-e minden, mint ahogy az le van írva a honlapon… Számunkra akkor derült ki, hogy komolyan foglalkoznak a jelentkezőkkel, amikor két körös német nyelvű telefonos próbainterjún vettünk részt, hogy kiderüljön, megállnánk-e a helyünket egy külföldi munkahelyen, és majd csak ezek után került szóba a pályáztatás költsége."


Scheigl Dezső2015. június 16.

Scheigl Dezső véleménye

"A főnökök és a kollégák mind rendesek és sokat segítenek. Egy egyágyas szobám van wc-vel és zuhanyzóval, 2 perc sétára a konyhától. Napi háromszori étkezés biztosított. WIFI van a szobámban, így ott tudok netezni. Fizetésnek pedig 1290 Eurót ajánlottak."


Eszter és Ivett2015. június 15.

Erika és Ivett véleménye

"2 szállodával e-mail-en keresztül beszéltünk meg konkrét ajánlatot, majd mielőtt kiutaztunk volna, telefonon egyeztettünk. A munkaadók kedvesek voltak, végül szobalányként helyezkedtünk el Tirolban. Nagyon hálásak vagyunk a Tiroli Álláskereső Csapatának, mert végig tartották velünk a kapcsolatot, és mindig számíthattunk rájuk még kint külföldön is. Mi a barátnőmmel csak ajánlani tudjuk őket, mert biztos kaptok legalább két 100%-os munkát 2 héten belül, tehát megéri a befektetett pénzt."


Eszter és Csaba2015. június 15.

Eszter és Csaba véleménye

"Eszternek hívnak, kb. 2010-ben ismertem meg a Tiroli Álláskeresőt az interneten keresztül, igazából én mindig is hitelesnek tartottam őket. Továbbá a felszolgálóknak szóló tananyag csomagot szintén már évekkel ezelőtt megrendeltem, szókincs fejlesztése szempontjából praktikus."


László2015. június 11.

László véleménye

"Több ismerősömtől is hallottam már a Tiroli Álláskereső oldaláról ezért fordultam hozzájuk. Korábban egyedül próbáltam külföldön munkát keresni, de az nagyon hosszadalmas volt és természetesen közel sem tudtam több száz helyre elküldeni önéletrajzot. (igaz nem is Ausztriában és nem idénymunkát kerestem) Ezért sajnos eredménytelen volt a próbálkozásom."


Gábor és Adrienn2015. június 11.

Gábor és Adrienn véleménye

"Maximálisan meg vagyunk elégedve a pályáztatással, minden úgy zajlik, ahogy ígértétek, és nagyon segítőkész az egész csapat! Senki ne habozzon, ha változtatni szeretne!"


László és Renáta2015. június 9.

László és Renáta véleménye

"Olyan helyre kerültünk, ahol nagyszerű munkatársakkal dolgozunk együtt, de ami a lényeg, hogy a főnökség is rendes és segítőkész. Igaz, kicsit más munkánk lett, mint amit eredetileg terveztünk, de ezt nem bánjuk. Most luxus apartmanokat takarítunk mindketten Kaprunban. Együtt vagyunk, együtt dolgozunk, együtt van szabadnapunk, tehát minden közösen történik."


Csepecz András2015. május 18.

Csepecz András véleménye

"Ami magát a Tiroli csapatát illeti, amennyire csak tudtak, segítettek. Ha adott esetben nem is vették fel telefont, visszahívtak, vagy más módon jelezték, hogy a rendelkezésemre állnak. Ami magát az ár/érték arányt illeti, elsőre soknak tűnhet, azonban munkába állás után bőségesen behozza az árát."


Berán Tamás véleménye / 2015. május 14.2015. május 14.

Berán Tamás véleménye

"A pályáztatás maximálisan megfelelő volt, örülök, hogy visszatérőként ilyen hamar időpontot kaptam. Az eddigiekhez hasonlóan, voltak telefonon történő megkeresések is. Volt, ahova személyes interjúra vártak volna, más helyre pedig 10-12 napos próbaidőre. Ezekkel a helyekkel konkrét időpont még nem volt megbeszélve."


Rédei Arnold2015. április 27.

Rédei Arnold véleménye

"Ahogy szóltak, hogy figyeljünk, mert "indul a buli", onnantól nem volt nyugtunk. Összesítve kb. 500 e-mailt kaptunk, nagyjából 20 hívást (egyébként a mai napig tart mindkettő) és 9 konkrét ajánlatot. Szombaton utazunk ki és hétfőn állunk munkába."


Linda és Bayu